Reis poručio Murizu Memiću: Podržavam vaše nastojanje da se otkrije potpuna istina

2
Mina/Radiosarajevo.ba
Reis poručio Murizu Memiću: Podržavam vaše nastojanje da se otkrije potpuna istina
Foto: MINA / Muriz Memić i reis Kavazović

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef Kavazović primio je danas Muriza Memića, oca ubijenog mladića Dženana Memića.

Ovim povodom reisul-ulema Kavazović je istakao kako kao otac, musliman i čovjek suosjeća s porodicom Memić i kako dijeli njihovu tugu.

Kazao je kako podržava njihovo nastojanje da se otkrije potpuna istina o svim okolnostima koje su dovele do smrti njihovog mladog sina.

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

"Državne institucije, naročito one sigurnosne i pravosudne, ne smiju ostavljati prostor za sumnju u svoj rad. Nepovjerenje u institucije države unosi nemir u sve nas i otvara prostor bezakonju. Nikada i nigdje nije uspostavljena funkcionalna država blagostanja na nepravdi i anarhiji.

Na zulumu i neredu, fesadu nijedna država nije opstala. Povratak povjerenja u institucije države i borba protiv korupcije moraju biti prioriteti svih u našoj državi i društvu", kazao je ovim povodom reisu-l-ulema Kavazović.

Izrazio je nadu da će transparentan i profesionalan sudski postupak u ovom predmetu u što skorije vrijeme otkriti potpunu istinu o smrti Dženana i donijeti smiraj, kako porodici Memić, ocu Murizu, tako i čitavom našem društvu.

Slučaj Dženan Memić

U Sudu Bosne i Hercegovine vodi se postupak protiv Zijada Mutapa, njegove kćerke Alise, Muamera Ožegovića, Hasana Dupovca i Josipa Barića. Svi su optuženi za prikrivanje dokaza oko toga kako je stradao Dženan. 

Podsjetimo, Tužilaštvo KS je dva puta na Kantonalnom sudu i jednom na Vrhovnom sudu Federacije BiH pokušalo dokazati da je Dženan preminuo od posljedica saobraćajne nesreće i da su za to krivi Ljubo i Bekrija Seferović. Optužnica je svaki put 'pala' na sudu, dva puta na Kantonalnom i jednom na Vrhovnom. 

U međuvremenu, Sud BiH je potvrdio optužnicu državnog Tužilaštva protiv pomenutih osoba za prikrivanje dokaza. Svi su se 25. augusta pred Sudom izjasnili da nisu krivi

Sud BiH nešto ranije pustio ih je iz pritvora da se brane sa slobode uz određene mjere zabrane. Tako, primjera radi, Alisa Mutap, koja je truda, smije napustiti Općinu Stari Grad, ali samo kako bi otišla u bolnicu u Općinu Centar. Njen otac Zijad, kao i Hasan Dupovac, ne smiju napuštati mjesto prebivališta. 

U međuvremenu, čeka se da se pokrene istraga oko ubistva kada bismo konačno svi trebali saznati imena Dženanovih ubica

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije