Dr. Mesihović-Dinarević održala predavanja na konferenciji Univerziteta Ujedinjenih nacija

2
Radiosarajevo.ba
Dr. Mesihović-Dinarević održala predavanja na konferenciji Univerziteta Ujedinjenih nacija
Foto: Privatni album / Senka Mesihović-Dinarević

Na 14. Internacionalnoj školi kardiologije pri Univerzitetu Ujedinjenih nacija (UN) koja je održana od 19. do 23. juna 2023. u Budvi akademikinja Senka Mesihović-Dinarević održala je tri predavanja.

Tema predavanja bile su urođene kompleksne srčane anomalije i preventivne kardiologije.

Inače, predavači/eksperti na školi dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Irske, Srbije, Rumunije, BiH, Crne Gore i Velike Britanije.

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Ovim povodom promovirana je i Internacionalna monografija pod naslovom Novi trendovi u prevenciji, dijagnostici i liječenju kardiovaskularnih bolesti na čak 1.000 stranica, a gdje je prof. dr. Mesihović-Dinarević uzela učešće s četiri poglavlja.

Tokom ovih susreta profesorica Mesihović-Dinarević razgovarala je 22. juna sa izvršnim direktorom Negoslavom Ostojićem. Ponovo je razmotrena inicijativa za uspostavljanjem poslijediplomskih programa Europskog centra za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija (ECPD) i u Sarajevu.

Šta je Europski centar za mir i razvoj Univerziteta Ujedinjenih nacija (ECPD)?

ECPD je međunarodna obrazovna i istraživačka organizacija koja primjenjuje sinergistički interdisciplinarni pristup različitim programima: razvoja ljudskih potencijala, prirodnih resursa, naučni i tehnološki razvoj, kulturni razvoj, upravljanje, međunarodna saradnja i razvoj.

ECPD je osnovan 1980. godine od strane UN-a, radeći na razvoju mira i konstantnog napretka u kvalitetu ljudskog života.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije