Heroji za heroje: Miralem Pjanić i BH Telecom pomogli Roditeljsku kuću!

A. S.
Heroji za heroje: Miralem Pjanić i BH Telecom pomogli Roditeljsku kuću!
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Bravo za Malog Princa! Bravo za Telecom!

BH Telecom i naš nogometni reprezentativac Miralem Pjanić, po ko zna koji put su opravdali ulogu društveno odgovornih  kompanija i vrhunskih sportista.

To su dokazali i danas na potpisivanju ugovora o pokroviteljstvu dva apartmana u Roditeljskoj kući na Jezeru, koja je svečano otvorena 2016. godine, a koja je oboljeloj djeci i njihovim roditeljima drugi dom. 

Fikret Kubat, menadžer Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH, zahvalio se BH Telecomu i Miralemu Pjaniću na podršci, što su prepoznali ovaj projekt: "Mi smo svi ovdje zbog ove dječice i želim da se ova priča nastavi."

Generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović zahvalio se Pjaniću što se odazvao na njihov poziv.

"Mi smo odlučili da rođendan kompanije proslavimo u Roditeljskoj kući. I presretni smo da smo to ostvarili. Idemo dalje", kazao je Zaimović, ujedno čestitavši rođendan svim uposlenicima BH Telecoma. 

Prisutnima se obratio i Imer Gaši, predsjednik Sindikata Generalne direkcije BH Telecoma, koji je pohvalio sve radnike ove kompanije što su se odazvali akciji.

Nakon govora potpisana su oba ugovora, a stigla je i torta. 

Naravno, najviše pažnje plijenio je emotivni susret dječaka Ismeta Hodžića i Miralema Pjanića. Podsjećamo, dječak Ismet Hodžić se nalazi na liječenju na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a smješten je u Roditeljskoj kući.

Pjanić je njegov idol, a Miralem je nedavno obećao i da će se uskoro i sresti. Danas je ispunjena Ismetova velika želja - upoznao je svog idola i dao mu preslatki poklon! Ismet Hodžić je veoma talentirani mladi nogometaš, član Akademije nogometa Vrbas iz Gornjeg Vakufa, gdje je već postigao zapažene rezultate.

Uz Ismeta, Pjaniću su se izuzetno obradovala i druga dječica, razdragano su ga pitali kako je to igrati u velikom Juventusu. Mali Princ odvojio je malo vremena za svakog od njih, davao im je riječi podrške i pričao im kako je sanjao da bude fudbaler, i kako je važno vjerovati u svoje snove!

"Nadam se da će ovakav projekt podići svijest javnosti, svih građana. Ja ću sigurno ovakvu priču podržavati i u budućnosti. Naša djeca su budućnost ove države, a i sam sam roditelj jednog dječaka, Edina. Ovaj projekt ću podržavati, a roditeljima poručujem da budu jaki, veliki heroji", kazao je, između ostalog, Pjanić.

S obzirom na to da su apartmani u ovoj kući tematski uređeni i imaju svoje nazive, BH Telecom i Miralem Pjanić su odabrali apartman za svoje pokroviteljstvo pod nazivom „Visibaba“ koji simoblično najavljuje rađanje još čvršćeg prijateljstva i bezuvjetne podrške.

Osnovna sindikalna organizacija Generalne direkcije BH Telecoma i radnici BH Telecoma su odabrali apartman pod nazivom „Kućica“ koji simbolizuje brigu društvene zajednice, krov koji štiti djecu oboljelu od raka i njihove porodice.

Podsjetimo, i drugi naš nogometni reprezentativac Edin Džeko, također je prepoznao ovaj projekt, tako da je i on za donaciju izabrali jedan apartman – “Start“. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije