Heroji odbrane / Tužna vijest: Na Podhrastovima preminuo specijalac Laste

06. 11. 2020. u 14:59:00 B. T.

Shares: 0

Odred za posebne namjene Lasta MUP-a RBiH ostalo je bez jednog heroja. 

Od posljedica COVID-19 jutros je u izolatoriju Podhrastovi u Sarajevu preminuo Samir Hažihamzić - Barba. 

Ovu vijest za Radiosarajevo.ba potvrdili su u Udruženju veterana Odreda za posebne namjene Lasta.

Kako nam je ispričao Semir Islambašić, sekretar Udruženja, Hadžihamzić je bio angažiran u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Briselu. U Sarajevo je stigao prije nekoliko mjeseci, gdje je po pravilima Ministarstva vanjskih poslova BiH trebao provesti tri mjeseca te se ponovo vratiti u Brisel. 

Međutim, u Sarajevu ga je zatekla bolest i smrt.

"Da je sreće da nije ni došao... Bio je čitav rat tu, sve akcije predeverao, onda je gore otišao, zasnovao porodicu, ali bilo mu je suđeno u Bosni da umre", kazao nam je Islambašić.  

Nije mogao precizirati, ali prema njegovim ifnromacijama, Hadžihamzić je na Podhrastovima hospitaliziran prije 10-ak dana. 

Kaže nam da su njegovi ratni drugovi iz Udruženja, u saradnji s Ministarstvom, angažirani su oko pripreme dženaze i ostalih administrativnih procedura, s obzirom da Hadžihamzić u Sarajevu nema bliže rodbine.

Supruga i djeca - sin i kćerka, koji su u Briselu, trebali bi danas krenuti ka BiH. 

"Trebaju im testovi na koronu, danas se to završava i treba da krenu. Naši pripadnici će ih dočekati u Štutgartu i dovući ovdje", kazao nam je Islambašić. 

Datum dženaze nije tačno utvrđen, ali bi ona trebala biti klanjana u utorak. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)