Preminuo veliki glumac Dragan Jovičić

4
Radiosarajevo.ba
Preminuo veliki glumac Dragan Jovičić
Foto: Radiosarajevo.ba / Dragan Jovičić

Dragan Jovičić, prvak drame sarajevskog Kamernog teatra 55, preminuo je u u izolatoriju KCUS-a na Podhrastovima, od komplikacija izazvanih koronavirusom.

Prema informacija koje su njegovi prijetelji podijelili on je bio smješten desetak dana u izolatoriju.

Dragan Jovičić rođen je 1953. godine u Rogatici. Studij glume završio je 1976. na Odsjeku za scenske umjetnosti Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Iako je profesionalno angažiran u Kamernom teatru 55, pa u sarajevskom Narodnom pozorištu, njegovi prvi glumački uspjesi su, ipak, vezani za film i televiziju kada stječe najširu popularnost kao Stojan Mutikaša u seriji Porobdžije u režiji Aleksandra Jevđevića.

U sarajevski Kamerni teatar 55 Jovičić se vraća 1987. godine i tu ostvaruje brojne zapažene uloge. Dobitnik je brojnih glumačkih priznanja i nagrada, a između ostalih i "Šestoaprilske nagrade" grada Sarajeva za doprinos umjetnosti teatra. Dobio je i Zlatni lovorov vijenac za najboljeg glumca na 35. MESS-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije