Preminuo Muhamed Islamović, član SDA i legenda FK Čelik

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo Muhamed Islamović, član SDA i legenda FK Čelik
Foto: Facebook / Muhamed Islamović

Preminuo je Muhamed Islamović, jedan od prvih narodnih poslanika u Skupštini nezavisne Republike Bosne i Hercegovine i jedan od osnivača SDA u Zenici, objavila je večeras SDA Zenica na Facebook profilu.

"Zauvijek nas je napustio Muhamed Islamović, ugledni intelektualac, istaknuti društveni i sportski radnik, te jedan od osnivača Stranke demokratske akcije u Zenici. Islamović je bio poslanik u Skupštini SR BiH i u prvom sazivu Skupštine nezavisne i suverene Republike Bosne i Hercegovine nakon prvih slobodnih demokratskih izbora. Obnašao je i dužnost predsjednika SDA Zeničko-dobojskog kantona.

Našeg Hamu pamtit ćemo kao dobrog, stručnog i poštenog čovjeka, te kao iskrenog bosanskog patriotu, koji je dao veliki doprinos za vrijeme organizacije otpora i odbrane Bosne i Hercegovine. U njegovom višegodišnjem direktorskom mandatu NK ČELIK je ostvario najbolje sportske rezultate od nastanka, Klub je osvojio tri titule prvaka BiH i dvije titule osvajača KUP-a BiH.

Stranka demokratske akcije Zenica izražava iskreno saučešće porodici, rodbini i prijateljima rahmetli Muhameda Islamovića, uz dovu da mu Allah dž.š. podari lijepi džennet i vječni rahmet", naveli su iz SDA Zenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije