! / Direktor Zavoda Pazarić: Zgrožen sam, strogo sam zabranio vezivanje nemoćne djece

20. 11. 2019. u 14:44:00 E. Halimić

Shares: 764

Direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Redžep Salić u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao je da fotografije koje je danas pokazala Sabina Ćudić nisu nastake u njegovom mandatu.

Ćudić predstavila šokantne detalje iz Zavoda Pazarić: Djeca vezana za radijatore

Ja sam strašno bolestan, na bolovanju sam nekoliko dana. Ipak nisam mogao izdržati da budem kod kuće i upravo sam došao u Zavod. Nemojte da ova priča skrene pažnju sa istine o stanju u Pazariću. Ne treba dozvoliti da se sakrije korupcija. Treba sačekati da finansijska inspekcija i porezna uprava dostave svoje izvještaje. Do tad nisam želio da se oglašavam. Odgovorno tvrdim da ovo nisu slike za mog mandata“, poručio je Salić.

Novi uznemirujući materijali i dokazi o stanju u kojem se nalazi Zavod u Pazariću - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Novi uznemirujući materijali i dokazi o stanju u kojem se nalazi Zavod u Pazariću

Dodao je da treba pitati Sabinu Ćudić "odakle su slike, ko ih je dao i iz kojeg su vremena".

„Ovo nisu slike koje su nastale u vrijeme mog mandata“, naglasio je Salić, te podsjetio da je funkciju preuzeo u petom mjesecu.

Salić je naglasio je da je upravo on taj koji je govorio kako je u Zavodu katastrofalna situacija, ali da je Vlada FBiH ustvrdila da je situacija sjajna.

Parlament FBiH odbio da raspravlja o Pazariću: Evo ko je glasao protiv

„Imate na svim kolegijima i to mogu i kolege potvrditi da sam uvijek tražio da se djeca ne vežu. Govorio sam da se djeca ne smiju vezati. Zgrožen sam ovim fotografijama, a lično sam svim odgajateljima i odgajateljicama strogo zabranio da to rade nemoćnoj djeci. Ukoliko se našom internom istragom pokaže tačnim ovo što je jutros objavljeno, svi će snositi sankcije. U toku dana obavijestit ćemo javnost saopćenjem“, zaključio je Salić.

Novi uznemirujući materijali i dokazi o stanju u kojem se nalazi Zavod u Pazariću - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Novi uznemirujući materijali i dokazi o stanju u kojem se nalazi Zavod u Pazariću


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA