! / Ćudić predstavila šokantne detalje iz Zavoda Pazarić: Djeca vezana za radijatore

20. 11. 2019. u 09:45:00 E. H.

Shares: 2931

Novi uznemirujući materijali i dokazi o stanju u kojem se nalaze djeca štićenici Zavoda u Pazariću, glasi naziv press konferencije koju je zakazala Naša stranka.

Na press konferenciji govorila je Sabina Ćudić, poslanica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Izvještaj inspekcije: Otkrivamo ko su 'gazde' koje duguju Pazariću i kako se kralo

Zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sabina Ćudić kazala je da je ova press konferencija rezultat očaja. Ovom prilikom prikazala je snimke i fotografije iz Zavoda u Pazariću.

"Podsjećam na stav Vlade FBiH prema kojem potrebe štićenika u Pazariću nisu ugrožene osnovne potrebe. Djeca bivaju vezana, mnoga od te djece budu vezana po 24 sati. Mnoga djeca imaju zdravstvene poteškoće. Određen broj djece prima lijekove koji su zabranjeni za djecu mlađu od 12 godina. Djeci vežu noge za namještaj, jer preko noći sa njima ostane jedna osoba, koja često nije stručna. Vlada FBiH krije i štiti ljude iz Nadzornog i Upravnog odbora", naglasila je Ćudić.

Dodala je da neće stati sa ovom pričom.

"Zahtjevam da zlostavljanje djece prestane danas. Izraditi kodeks postupanja sa štićenicima. Imenovanje ljekarskog tima koji će ustanoviti nove dijagnoze, te uvesti nenajavljene kontrole. Zahtjevam smjenu Nadzornog i Upravnog odbora Zavoda u Pazariću", zaključila je Ćudić.

Upozoravamo da je snimka UZNEMIRUJUĆA:


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA