Adna Ahmedić-Kadić: “Žene su pružile snažnu podršku odgovoru na pandemiju”

Radiosarajevo.ba
Adna Ahmedić-Kadić: “Žene su pružile snažnu podršku odgovoru na pandemiju”
Screenshot / Adna Ahmedić Kadić

UN Women u BiH ovog mjeseca provodi kampanju Hvala vam, heroine, koja ima za cilj pružiti podršku i iskazati zahvalnost ženama koje učestvuju u odgovoru na pandemiju COVID-19, ali i ukazati na rodni aspekt pandemije.

Kampanja kroz priče uspješnih bh. žena podsjeća na ključni doprinos žena u prevazilaženju krize izazvane pandemijom. 

Predstavljamo vam jednu od heroina kampanje, Adnu Ahmedić Kadić, arhitekticu i vlasnicu koncept dućana Kutcha iz Sarajeva, koja je zajedno sa kolegicama sašila i podijelila više od 2.500 maski onima kojima su bile najpotrebnije. 

Također, tokom perioda izolacije svakodnevno je dostavljala prehrambeno-higijenske pakete starijim i bolesnim komšijama/nicama

Kampanja Hvala vam, heroine se realizuje na društvenim mrežama UN Women u BiH – Facebook, Instagram i Twitter, gdje građani/ke BiH mogu pročitati priče o sjajnim ženama, te se priključiti kampanji i iskazati zahvalnost i podršku heroinama iz njihovog života koristeći hashtag #HvalaVamHeroine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije