Počeo Pop-up! Festival: Godina kulturnog naslijeđa

Radiosarajevo.ba
Počeo Pop-up! Festival: Godina kulturnog naslijeđa
Foto: EU info centar / Ovogodišnja tema festivala je kulturno naslijeđe

EU info centar u Bosni i Hercegovini, u saradnji s Akademijom likovnih umjetnosti organizuje Pop-up! Festival (od 25. do 27. oktobra 2018). Trodnevni festival je namijenjen studentima vizuelnih umjetnosti i dizajna kao i mladim kreativcima u BiH i šire.

Festival će okupiti lokalne, regionalne i internacionalne umjetnike, dizajnere, ilustratore te kreativne pojedince kao i studente ALU i drugih univerziteta u regiji.

Festival je podijeljen u sljedeće aktivnosti: predavanja, radionice, Pecha Kucha prezentacije i izložbe. Ovogodišnja tema festivala je kulturno naslijeđe, u cilju obilježavanja 2018 - Evropske godine kulturnog naslijeđa.

Tokom otvaranja festivala, 25. 10., na Akademiji likovnih umjetnosti bit će upriličeno otvaranje izložbe radova renomiranih vizuelnih umjetnika iz regiona i EU koji će držati predavanje tokom festivala.

Prisutnima će se obratiti ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH, Marina Finci, dekanesa Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo i Bojan Hadžihalilović, profesor Akademije likovnih umjetnosti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije