Ne propustite treći POP-UP! Sarajevo - Studentski festival vizualnih komunikacija

Radiosarajevo.ba
Ne propustite treći POP-UP! Sarajevo - Studentski festival vizualnih komunikacija
Treći Pop-Up! Sarajevo - Studentski festival vizualnih komunikacija bit će otvoren izložbom u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, u četvrtak 19. oktobra u 19 sati.

Na izložbi će biti prikazani selektirani radovi gostiju-predavača na ovogodišnjem festivalu. 

Iste večeri u 21.30 sati u Art kinu Kriterion će se održati i Pecha Kucha night - posebna forma kratkih predavanja kojom će se predstaviti lokalni umjetnici i dizajneri, nakon kojih slijedi party u Kriterionu.

U narednim danima 20-21. oktobra od 17 do 20 sati u Art kinu Kriterion će se održati predavanja gostiju festivala. Ove godine gosti festivala su dizajneri, fotografi, tipografi, strip crtači i kreativci iz regije i Evrope.

Hrvoje Živčić (CRO) – tipograf
Felix Hardmood Beck (GER) - dizajner
Boštjan Botas Kenda (SLO) – grafički dizajner
Zijah Gafić (BIH) – fotograf
Emil Kozole (SLO) – grafički dizajner i tipograf
Nikola Đurek (CRO) – tipograf
Stevan Subić (SRB) – strip crtač
Ian Anderson (UK) – grafički dizajner

Gosti će održati jednosatno predavanje/prezentaciju u Art kinu Kriterion, gdje će govoriti o svom radu i karijeri.

Hrvoje Živčić i Ian Anderson će održati i radionice tipografije sa studentima u prostorijama Akademije likovnih umjetnosti. Stevan Subić će u petak 20. oktobra (19 sati) u Kriterionu izvesti LiveArt6 - poseban performans, gdje ćete imati priliku uživo vidjeti kako nastaje jedan od njegovih velikih crteža - ovaj rad će kasnje biti ponuđen na aukciji za humanitarne svrhe.

Inače ovaj Pop-Up! Sarajevo festival samostalno organiziraju studenti grafičkog dizajna Akademije likovnih umjetnosti, koji su i ove godine su pripremili izvanredno bogat sadržaj. Ulaz na sva predavanja i izložbe je besplatan!

Puni program i sve detalje festivala možete naći na web i facebook stranici: www.popup.ba te www.facebook.com/popupsarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije