Septembar završava sa 9. Mostarskim strip vikendom

0
Radiosarajevo.ba
Septembar završava sa 9. Mostarskim strip vikendom
9. Mostar strip vikend / Plakat, 9. Mostar strip vikend

Ovaj festival predstavlja jednu od najvažnijih manifestacija posvećenih strip kulturi u regiji i okupit će brojne autore, ljubitelje stripa i umjetnosti.

9. Mostarski strip vikend će se održati 28. i 29. septembra 2024. godine, kao i do sada, u Hrvatskom Domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Festival će 28. septembra u 12 sati svečano otvoriti Njegova Ekselencija ambasador Kraljevine Holandije Henk van den Dool

Na čiji poziv će se Schmidt pojaviti pred Evropskim sudom za ljudska prava u slučaju Kovačević?

Na čiji poziv će se Schmidt pojaviti pred Evropskim sudom za ljudska prava u slučaju Kovačević?

Ove godine tu je rekordnih 30 gostiju iz raznih dijelova svijeta, od Holandije do Japana, među njima su i mnoga poznata imena: Milorad Vicanović Maza, Lana Šator, Filip Andronik, Sanida Omanović, Pasquale del Vecchio, Tatjana Vidojević, Milan Mišić, Fernando Dagnino, Midhat Kapetanović Mido, Robert Solanović, Zdravko Cvjetković, Lejla Mustafić, Keiko Ichiguchi, Remco Lee Polman, Selena Danilović, Esmir Prlja, Dejan Šiuk, Wilfred Ottenheijm, Roxanne Lucker, Ana Živković, Sara Živković, Ana Ciglar, Andrea Venturi, Melina Kepeš, Erwin Suvaal, Darko Macan, Zvonimir Pehar, Renee Rienties, Ejla Macanović, i Francis Portela.

Njihovi radovi bit će predstavljeni na izložbi koja će trajati tijekom cijelog festivala. Kao i prethodnih godina, Mostarski strip vikend nudi bogat program koji uključuje crtanje i potpisivanje radova gostujućih autora. Također, organizirane su radionice crtanja za djecu koje će voditi Midhat Kapetanović Mido i Filip Andronik. Ove radionice će omogućiti mladim talentima da razviju svoje vještine, a za učesnike su osigurane i prigodne nagrade.

I ovaj put su gostujući strip crtači bili i autori plakata za Mostar strip festival, a neke od njih možete pogledati u fotogaleriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije