Saznajemo: Akademik Karahasan u štampu poslao novi roman!

2
F. V.
Saznajemo: Akademik Karahasan u štampu poslao novi roman!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Akademik Dževad Karahasan ekskluzivno za Radiosarajevo.ba

Akademik Dževad Karahasan, književnik, dramski pisac, esejist, romansijer, "jedan od najsnažnijih i najdojmljivijih bosanskih prozaika" i nesumnjivo jedan od najznačajnijih europskih pisaca današnjice - ovih dana je u štampu poslao novi roman!

Radosna je to vijest za sve ljubitelje njegove pisane riječi.

Roman autora koji je dobitnik brojnih međunarodnih nagrada i priznanja, među kojima su i Počasna nagrada Heinrich Heine, Geteova nagrada, Nagrada Bruno Krajski, Herderova nagrada…, koji je iznimno čitan i uvažavan na njemačkom govornom području (vjerovatno više nego ovdje), čija djela se prevode i na, recimo, kineski jezik, u milionskim tiražima, prema sada dostupnim informacijama, trebao izaći 14. januara 2023.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Promovisana nova knjiga Dževada Karahasana "Uvod u lebdenje"

Promovisana nova knjiga Dževada Karahasana "Uvod u lebdenje"

"Prvo predstavljanje romana trebalo bi se, ako Bog da, desiti u Berlinskoj akademiji umjetnosti za moj rođendan 25. januara", potvrdio je Karahasan za portal Radiosarajevo.ba.

Prošle godine je u Njemačkoj, također, izašlo drugo, popravljeno i dopunjeno izdanje Karahasanove knjige Dnevnik selidbe, a original tog izdanja je u junu ove godine objavljen u Novom Sadu.

"Ako moje liječenje dozvoli, to izdanje ćemo predstaviti 10. ili 11. oktobra, ako Bog da, u Historijskom muzeju u Sarajevu", kazao nam je Karahasan.

Nema sumnje da će mogućnost ponovnog dolaska velikog književnika u njegovo Sarajevo obradovati sve iskrene pobornike njegovog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije