Probuđena riječ Edina Urjana Kukavice: Održana promocija knjige 'Sakupljač slova' u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Probuđena riječ Edina Urjana Kukavice: Održana promocija knjige 'Sakupljač slova' u Sarajevu
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Promocija knjige "Sakupljač slova"

U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH danas, 15. januara, u 17 sati, održana je promocija knjige Sakupljač slova autora doc. dr. Edina Urjana Kukavice.

Riječ je posljednjem romanu ovog autora koji se u svojim djelima najčešće bavi ljudskim postojanjem i našom domovinom Bosnom i Hercegovinom.

Roman Sakupljač slova govori o slobodi čovjeka, a o njemu je na promociji sa autorom razgovarala mr. sci. Dijana Simanić.

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Edin Urjan Kukavica je pisac, književnik, doktor odgojnih nauka i doktor političkih nauka. Docent je na Pedagoškom fakultetu UNSA. Osim toga, duhovni je učitelj, šejh dva tarikata (derviška reda), nakšibendijskog i rifa’ijskog.

Autor je sedamnaest djela, od čega pet romana (Prvorođeni Dun’ja, Beš, Vjernik, Predodređenje / prvi dio trilogije Preobraženje, Sakupljač slova, Otkrivenje / drugi dio trilogije Preobraženje), četiri knjige politoloških i socioloških eseja, te sedam knjiga s različitim temama iz domena historiografije, islamske duhovnosti i filozofije.

Predstavljena knjiga Esnefe Smajlović-Muhić:  Donosi trideset svjedočenja žena Srebrenice

Predstavljena knjiga Esnefe Smajlović-Muhić: Donosi trideset svjedočenja žena Srebrenice

Prevodilac je više od dvadeset knjiga, učesnik brojnih naučnih skupova i konferencija i urednik zbornika radova, knjiga, časopisa i drugih periodičnih izdanja.

Kukavica je aktivni posmatrač i kritičar savremene društvene i političke stvarnosti Bosne i Hercegovine, te kolumnist s preko osamsto tekstova u različitim medijima, saopćeno je iz Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije