Povratak gledalaca u Narodno pozorište Sarajevo uz podršku Addiko banke

Radiosarajevo.ba
Povratak gledalaca u Narodno pozorište Sarajevo uz podršku Addiko banke
Foto: NPS / Emir Jildizlar i Izudin Bajrović

Građani Sarajeva, ali i svih drugih gradova BiH, od petka 29. maja, ponovo će moći uživo uživati u programskim sadržajima Narodnog pozorišta Sarajevo. U susret ponovnom otvaranju kulturnih institucija, Addiko banka, dugogodišnji partner Narodnog pozorišta Sarajevo, je za posjetioce obezbijedila dezinfekciona sredstva. 

„Narodno pozorište Sarajevo je naš dugogodišnji partner s kojim se trudimo ostvariti brojne zajedničke projekte i aktivnosti u službi promocije kulture. Tokom prethodnih godina smo poklanjali besplatne ulaznice za predstave svim građanima i mlađim posjetiocima, a zbog trenutne epidemiološke situacije, ove godine smo odlučili pokriti troškove sigurnog izvođenja predstava, kako bi ljubitelji pozorišne umjetnosti mogli nesmetano uživati u brojinim kulturnim sadržajima koji predstoje u narednim mjesecima”, istakla je Belma Sekavić–Bandić, član Uprave Addiko Bank dd Sarajevo.

„Mjere predostrožnosti za rad kulturnih institucija podrazumijevaju dezinfekciju prostora i posjetioca pozorišta. Obzirom da Addiko banka pored finansijske podrške koju već tradicionalno obezbjeđuje, pomaže Narodnom pozorištu Sarajevo u oblikovanju bolje lokalne zajednice, obratili smo se svom dugogodišnjem partneru, koji nas je odlučio podržati. Addiko banka je na ovaj način omogućila građanima siguran pristup našim predstavama“, istakao je Izudin Bajrović, direktor Narodnog pozorišta Sarajevo i iskazao je zahvalnost Addiko banci na kontinuiranoj podršci.

Prvo izvođenje u Narodnom pozorištu Sarajevo bit će koncert koji je planiran za petak, 29. maj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije