Divna vijest za kulturne sladokusce: Narodno pozorište otvara vrata za publiku

Radiosarajevo.ba
Divna vijest za kulturne sladokusce: Narodno pozorište otvara vrata za publiku
Oficijelni vizual / Gala veče u Narodnom pozorištu

Više od dva mjeseca ustanove kulture bile su zatovrene za publiku, iako nisu mirovale. Usljed pandemije, kulturne aktivnosti odvijale su se online pa je tako i Narodno pozorište Sarajevo održavao redovan kontakt s publikom putem snimljenih predstava koje su emitirane putem YouTube kanala. 

Ipak, ništa ne može zamijeniti nastupe uživo i zato imamo mnogo razloga za zadovoljstvo zbog najave da će Narodno pozorište Sarajevo ponovo otvoriti svoja vrata. 

Događaj kojim će se otvoriti drugi dio sezone privlačan je podjednako ljubiteljima operne umjetnosti, baleta i teatra. 

U petak 29. maja, sa početkom u 19:30 sati, u okviru Gala večeri Narodnog pozorišta Sarajevo „K’o nekad u pola osam“, publika će imati priliku uživati u sadržajnom muzičko- scenskom programu u izvedbi ansambla Drame, solista i hora Opere, solista i ansambla Baleta NPS. Između ostalog, na programu će se naći najljepše arije iz opera i opereta velikih kompozitora (Mozart, Verdi, Rossini, Horozić, Lehar), kao i solo numere iz poznatih baleta „Krcko Oraščić“, „Dama s kamelijama“, „Uspavana ljepotica“ i drugih, a veče će uljepšati glumci koji će govoriti stihove Maka Dizdara.

Prodaja ulaznice počinje u utorak, 26. maja na blagajni NPS. 

Nakon više od dva mjeseca Narodno pozorište Sarajevo publici će otvoriti svoja vrata. Uz poštivanje mjera propisanih od strane Federalnog štaba civilne zaštite, broj posjetilaca koji će moći prisustvovati programima NPS će biti ograničen. Publiku podsjećamo na obavezno nošenje zaštitnih maski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije