Popusti, noviteti, produženo radno vrijeme: Ne propustite Noć knjige u Buybooku

0
Radiosarajevo.ba
Popusti, noviteti, produženo radno vrijeme: Ne propustite Noć knjige u Buybooku
Foto: Buybook / Buybook, Sarajevo

Izdavačka kuća Buybook najavljuje tradicionalnu "Noć knjige" koja će se održati 26. decembra na dvije adrese; u sarajevskoj i tuzlanskoj knjižari Buybook.

Tim povodom će knjižara u Radićevoj ulici u Sarajevu raditi do ponoći, a u TC Mercator u Tuzli do 22:00. Izdavačka kuća Buybook ove godine slavi 27. rođendan i tim povodom je za svoje kupce pripremila prigodne popuste od 20 do 50%. Narudžbe će biti moguće i putem web shopa buybook.ba.

Kao i svake godine do sada, za Noć knjige publici će biti dostupan veliki broj novih naslova stranih i domaćih autora i autorica.

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Od stranih naslova, koji će izaći na dan ove manifestacije, izdvaja se Zajednička čajanka Marjan Kamali čiji je naslov Knjižara u Teheranu jedan od najprodavanijih u Buybooku, zatim romani Kćerke dima i vatre Ave Home, Knjiga oblika i praznine Ruth Ozeki, Moji duhovi Gwendoline Riley, Životinja Lise Tadeo, Posljednji sultan Roberta Greenfielda, Recept za Dafne Nektarije Anastasiadou, Strah od letenja Erice Jong – posebno izdanje koje sadrži predgovor povodom 50 godina od prvog izdanja, a tu su i prethodno objavljeni romani stranih autora poput romana Gospođica Austen Gil Hornby, Šuma u kući Alene Mornštajnove, Moram te izdati Rute Sepetys, Slobodna Lee Ypi, Čarobnjak Colma Tóibína, Vrata tajni Ahmeta Umita, Kamen i sjenka Burhana Sonmeza...

Kada je riječ o naslovima domaćih autora, publici će biti dostupni; Porijeklo Saše Stanišića – prevod koji je za Buybookovo izdanje dopunio i aktualizovao sam autor, zbirku poezije Moji Nade Topić, roman Ogrlica iz Šanliurfe Ruždije Adžovića, treće izdanje Kraljeva i kraljica Bosne Emira Durmiševića, četvrto izdanje romana Uhvati zeca Lane Bastašić, te ove godine objavljene odlične naslove poput Kopče Nirhe Efendić, Rekapitulacija Svetislava Basare, Ispod kućne strehe Faiza Softića, Škriptaji kože Amile Kahrović Posavljak, Godina bez proljeća Adnana Repeše, Intimna prepiska Darija Džamonje.

'Imaginarni Balkan': Sve što trebate znati o Međunarodnom festivalu književnosti 'Bookstan 8'

'Imaginarni Balkan': Sve što trebate znati o Međunarodnom festivalu književnosti 'Bookstan 8'

Za najmlađe čitaoce pripremljene su slikovnice popularne španske autorice Susanne Isern Vjeverica ne zna reći ne, Rakun uvijek želi biti prvi i Lisac lažljivac, zatim slikovnica Najusamljenija ajkula u moru Johna Freemana, Nalin svijet Deana Nicholsona, Pustite me da čitam! Anilija Basilija, Može i drugačije! Asli Tohomcu, te slikovnice domaćih autora- Perje biserje i Magične bojice Amera Tikveše, Čudesni svijet i Mali tigar Vesne Mišanović, Ena i Dječak Čak Vedada Drljevića.

U 2023. objavljene su i prve dvije knjige u okviru projekta Riječi u pokretu, Strogo praćeni vlakovi Bohumila Hrabala, te Misija London Aleka Popova.

Kako je riječ o 27. Buybookovom rođendanu, sretni dvadeset sedmi kupac biti će nagrađen besplatnom kupovinom, a svaka kupovina iznad 100 KM se nagrađuje poklonom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije