“Ovo vrijeme sada” Semezdina Mehmedinovića za kraj Festivala Bookstan

0
Radiosarajevo.ba
“Ovo vrijeme sada” Semezdina Mehmedinovića za kraj Festivala Bookstan
Foto: Bookstan / Poster

Peti Međunarodni festival književnosti Bookstan završio se danas, a posljednjeg dana program je bio bogat. Događaj koji je otvorio posljednji festivalski dan je predstavljanje knjige „Cafe Nostalgija“, autora Mile Stojića. 

Govoreći o ovoj knjizi, Viktor Ivančić je istaknuo da je “samo vrhunsko pero moglo patentirati tu aktivnu nostalgiju kao temeljno poetičku odrednicu svoje publicistike, te spojiti dva osjećanja koja prevladavaju u njegovim tekstovima – toplinu i jezu“. 

Na programu je bilo i predstavljanje knjige „Deset šljiva za fašiste“, autorice Elvire Mujčić koja živi i stvara u Italiji, a jedan od najznačajnijih savremenih flamanskih pisaca Dimitri Verhulst predstavio je knjigu „Nažalosnost stvari“ u razgovoru s Margot Dijkgraaf

Specijalni program Festivala bio je “Sjećanje na Bekima Sejranovića“ na kojem su Damir Uzunović, Drago Glamuzina, Goran Samardžić i Vladmir Arsenić govorili o životu i radu rano preminulog pisca. 

U toku završnog dana Festivala književnosti predstavljena je i knjiga „Divojka“ Tarika Đođića, te je održana promocija “Dubravskih priča“ Almina Kaplana u razgovoru s Namikom Kabilom. 

Na kraju završnog dana Bookstana upriličeno je i predstavljanje drugog, dopunjenog izdanja knjige “Ovo vrijeme sada“, Semezdina Mehmedinovića, u razgovoru s direktorom izdavačke kuće Buybook Damirom Uzunovićem. 

Na kraju Bookstana dodijeljene su i nagrade najboljim polaznicima književne radionice, koju je ove godine vodila Katarina Luketić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije