Narodno pozorište Sarajevo počinje s emitovanjem predstava putem live streama

Radiosarajevo.ba
Narodno pozorište Sarajevo počinje s emitovanjem predstava putem live streama
Promo / Repertoar za mart 2020.

Narodno pozorište Sarajevo 21. marta počinje sa emitovanjem predstava putem svog YouTube kanala.

Narodno pozorište Sarajevo, koje je zbog novonastale situacije bilo prisiljeno prekinuti prikazivanje predstava pred publikom, počinje sa emitovanjem svojih predstava putem OVOG YouTube kanala.

"Prva predstava na našem repertoaru putem live streama je opera Hasanaginica kompozitora Asima Horozića, rađena prema libretu Nijaza Alispahića, u režiji Sulejmana Kupusovića - 21. marta 2020. u 19:30 sati", saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Da podsjetimo publiku, Narodno pozorište Sarajevo je 18. marta ove godine jubilarno obilježilo 20 godina od premijerne izvedbe opere Hasanaginica.

"Već 23. marta u 19:30 sati, slijedi arhivski snimak drame Balada o Omeru i Merimi prema tekstu Ferida Sokolovića, a u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića. Balet Petra Iljiča Čajkovskog Uspavana ljepotica u koreografiji Dinka Bogdanića na repertoaru je 25. marta. Predstavu ćemo emitovati u 19:30 sati, a u istom terminu 27. marta slijedi komedija Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama autora Almira Imširevića, prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji Admira Glamočaka.

Našu dragu publiku ovim putem obavještavamo da ćemo repertoar naših predstava za live stream objavljivati sedmično", poručili su iz Kuće na Obali.

Link kojim će se moći pristupiti gledanju predstave će biti podijeljen na zvaničnim stranicama NPS, na Facebooku, Instagramu i web stranici www.nps.ba

Budite odgovorni - ostanite kod kuće!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije