BiH / Šantićeve Pahulje oživljene u novom singlu Jelene Milušić

10. 03. 2020. u 16:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 8

U Mostaru, gradu u kojem pahulje nisu česte gošće, nastala je jedna od najljepših pjesama baš o njima. Upravo pjesmom 'Pahulje' ekspresivna i harizmatična umjetnica Jelena Milušić najavljuje predstojeći solo album, koji se očekuje ove godine.

Bajkovitu poemu 'Pahulje' Alekse Šantića muzički je oživjela kompozitorica Merima Ključo, koja ujedno potpisuje audio i video produkciju singla.

Jelena Milušić i Merima Ključo talente su ujedinile na albumu 'Lume', te su podstaknute uspješnim rezultatom, nastavile saradnju na Jeleninom solo albumu.

Još jedna posebna saradnja veže Jelenu za Mostar i to s Atillom Aksojem.

Prepoznatljivi po suptilnom i emotivnom muzičkom izražaju, Jelena i Atilla izvode romsku i sefardsku muziku pod imenom Barimatango.Izlasku Jeleninog solo albuma prethodit će još jedan singl i videospot, kao i nastupi u regiji, Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Na pitanje zašto baš ova pjesma, Jelena odgovara: „Najavni singl mog predstojećeg albuma htjela sam posvetiti Mostaru i svima onima koji vole i poštuju ovaj grad, njegovu različitost i ljepotu. Šantićevi topli stihovi i lepršava kompozicija Merime Ključo vraćaju me u grad iz mog sjećanja, grad bezbrižnog djetinjstva. Također, dozivaju Mostar skladnih, prijateljskih i nježnih nota, Mostar koji zaslužuje bolje nas“.

Interijer Ateljea Figure u Sarajevu pružio je ugodni ambijent za snimanje videospota, a za snimke Mostara iz zraka zaslužan je web portal Bljesak.info.

Uživajte!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA