Manifestacija "25 godina Norveške u BiH": 9. oktobra koncert u Sarajevu

0
Fena
Manifestacija "25 godina Norveške u BiH": 9. oktobra koncert u Sarajevu
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Manifestacija povom 25 godina Norveške u BiH

Koncert Per „Bass Vikinga“ Mathisena i njegovog benda najavljen je za subotu u Sarajevu u Centru kulture i mladih Općine Centar.

To će biti dio manifestacije „25 godina Norveške u BiH“ koju ambasada te zemlje u Bosni i Hercegovini organizira povodom četvrt stoljeća norveške ustrajne i prijateljske pomoći Bosni i Hercegovini.

Na današnoj pres-konferenciji, norveški ambasador Olav Reinertsen naglasio je odlične bilateralne odnose njegove zemlje i BiH, prožete prijateljstvom i povjerenjem. Subotnji koncert najavio je kao konačnu priliku za predstavljanje norveške muzike bosanskohercegovačkim građanima.

Naoružajte se strpljenjem: Udes u Vogošći, ogromne gužve u saobraćaju

Naoružajte se strpljenjem: Udes u Vogošći, ogromne gužve u saobraćaju

Koncert će biti održan u Centru za kulturu u prisustvu maksimalno 100 posjetilaca, kako nalažu aktuelne epidemiološke mjere.

Za utorak je planiran i koncert Per benda u Mostaru, kazao je također ambasador.

Per Mathisen, voditelj benda, na pres-konferenciji je ove muzičke događaje ocijenio kao dobru priliku za nastup s bosanskohercegovačkim muzičarima. Svirao je u više od 40 zemalja, ali Sarajevo mu ostaje u vrhu prioriteta posjećenih gradova, rekao je.

Per je s bratom Hansom Mathisenom izveo za učesnike današnje pres-konferencije jednu od numera iz programa predstojećeg subotnjeg koncerta.

Oni će u subotu nastupiti s bosanskohercegovačkim umjetnicima Tatjanom Topić, Adisom Sirbubalom i Amarom Češljarom.

Direktor Centra za kulturu Armin Omerović naglašava da ta ustanova radi u punom kapacitetu i da će najavljeni događaj obogatiti i koncertnu scenu.

Kraljevina Norveška već 25 godina ustrajno pomaže Bosni i Hercegovini.

Tim povodom norveška ambasada u Sarajevu, u okviru manifestacije „25 godina Norveške u BiH“ priredit će niz poslovnih skupova, kulturnih događaja i mnogih drugih aktivnosti koje obilježavaju izvrsne bilateralne odnose dviju zemalja.

Misija norveške narodne pomoći počela je još ratne 1993. godine zbrinjavanje bh. izbjeglica, a potom je uslijedila pomoć u obnavljanju naselja, razvoju civilnog društva i medija te pomoć u humanitarnom deminiranju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije