Izložba Marka Kusmuka "Disonanca" 7. oktobra u Umjetničkoj galeriji BiH

0
Radiosarajevo.ba
Izložba Marka Kusmuka "Disonanca" 7. oktobra u Umjetničkoj galeriji BiH
Foto: Umjetnička galerija BiH / Izložba Maka Kusmuka

Otvaranje samostalne izložbe pod nazivom "Disonanca", međunarodno priznatog umjetnika Marka Kusmuka, održat će se 7. oktobra u 19h u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine.

"Specifičnost Disonance Marka Kusmuka je u formatima različitih dimenzija koji sagledani kao cjelina u izložbenom prostoru, poput Umjetničke galerije u Sarajevu, stvaraju sebi svojstven ritam i internu dinamiku.

Radi se o jednom od rijetkih slikarskih opusa koji u interakciji s novim izložbenim prostorom, odabirom i postavkom može iznova buditi drugačiju emociju," navodi Anja Bogojević, historičarka umjetnosti.

Put ka otvaranju pregovora s EU: Vijeće ministara BiH danas o Nacrtu zakona o sudu BiH

Put ka otvaranju pregovora s EU: Vijeće ministara BiH danas o Nacrtu zakona o sudu BiH

Marko Kusmuk je rođen u Sarajevu, gdje je završio osnovne akademske studije, a školovao se u Rimu i Beogradu. Dobitnik je velikog broja međunarodnih priznanja od kojih je najvažnija Prva nagrada (Zlatni lav) u Veneciji za crtež pod nazivom "Surditas".

Izložba se može pogledati do 30. oktobra svakim danom (osim nedjelje) u periodu od 10:00 do 20:00 sati.

Prilikom posjete Galeriji pridržavajte se svih mjera zaštite propisanih od strane nadležnih institucija, u cilju prevencije širenja koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije