Posjetioci izložbe održali minutu šutnje za slikara - a onda je on ušetao

0
Radiosarajevo.ba
Posjetioci izložbe održali minutu šutnje za slikara - a onda je on ušetao
Foto: Glas Srpske / Dejan Ulardžić

Na izložbi srbijanskog umjetnika Ljube Popovića u Šapcu dogodio se bizaran događaj.

Tokom otvorenja izložbe stigla je informacija da je preminuo šabački slikar Dejan Ulardžić, zbog čega su prisutni održali minutu šutnje. Ali, Ulardžić je u jednom trenutku ušetao na izložbu.

Šabački portal Ipress na Facebooku je objavio zabavan izvještaj s izložbe.

Pao je novi snijeg. Evo kakvo će vrijeme biti do subote, i gdje se u BiH očekuje promjena vremena

Pao je novi snijeg. Evo kakvo će vrijeme biti do subote, i gdje se u BiH očekuje promjena vremena

"Da Grad Šabac počinje polako sličiti na 'Leteći Cirkus Monty Pyhtona' i nije nešto novo, ali činjenica da manufaktura za proizvodnju gluposti radi danonoćno, sigurno će vas prijatno iznenaditi i nasmijati.

Izložba slika umjetnika Ljube Popovića koja je otvorena danas u Muzeju grada Šapca iznjedrila je više nego apsurdan događaj kojem mogu pozavidjeti i autor najbizarnijih romana današnjice. Naime, na samom otvaranju izložbe stigla je informacija da je preminuo šabački slikar Dejan Ulardžić.

U svjetlu iznenadnog odlaska, održana je minuta šutnje za 'iznenadno preminulo umjetnika' koji se nedugo zatim, naravno živ, pojavio na otvaranju izložbe.

Gdje je nastala greška i ko je prerano sahranio Dejana, jako je teško reći s obzirom da je Muzej bio prepun osoba s partijskom percepcijom umjetnosti od kojih većina ne razlikuje sliku Picassa od prometne nesreće. Naravno čast izuzecima jer vjerujemo da je tamo bilo i dosta normalnih 'varošana' koje nije briga za nas gradske pse što po fejsu lajemo uzalud.

E sad, ono što je najvažnije je da je naš slikar živ, ali hoće li ovi politički pajaci preživjeti sve svoje sramote i gluposti, još ćemo vidjeti", piše Ipress na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije