In memoriam / Preminuo Adnan Petar Mihael Jašarević u 30. godini

28. 09. 2021. u 11:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U jutarnjim satima, 28. septembra u Općoj bolnici "Dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu u 30. godini života preminuo je svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Adnan Petar Mihael Jašarević.

Nakon što mu je nedjelju iznenada pozlilo te je prebačen u Opću bolnicu gdje je u ponedjeljak podvrgnut operativnom zahvatu, vlč. Ado, kako su ga kolega od milja zvale, izgubio je bitku za život.

Sv. misa zadušnica za dušu pokojnog svećenika Adnana slavit će se 30. septembra u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu u 10:30 sati, a ukop zemnih ostataka bit će istoga dana u 12:15 sati na Gradskom groblju Bare, navode iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Adnan Petar Mihael Jašarević je rođen 30. januara 1992. u Sarajevu. U glavnom bh. gradu proveo je cijelo djetinjstvo te završio osnovnu i srednju školu. 

Kršten je 7. jula 2007. u sarajevskoj protestantskoj zajednici. Zatim je prešao u puno zajedništvo s Katoličkom Crkvom te je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u rodnom gradu završio filozofsko-teološki studij. Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 2019. te je bio na službama župnog vikara na Kupresu i u katedralnoj župi u Sarajevu. Uz to je volontirao i na Radio Mariji Bosne i Hercegovine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA