In memoriam / U Sarajevu preminula Tamara Starčević, borac protiv Dravet sindroma

24. 09. 2021. u 21:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Jedna od dvije osobe u Bosni i Hercegovini koje su se borile sa Dravet sindromom, devetnaestogodišnja Tamara Starčević iz Sarajeva, preminula je u četvrtak.

Ovu informaciju je na svom Facebook profilu objavila njena majka Tanja Markulj. Nezvanično saznajemo da je Tamara, dijete sa poteškoćama u razvoju, preminula na respiratoru.

Iscrpljujuća i teška bolesti Dravet sindrom najteži je oblik epilepsije, s kojom se Tamara, zajedno sa majkom Tanjom borila od šestog mjeseca života.

Izdvaja se i emotivna poruka njene majke objavljena na Facebooku: "Tasa je nocas preminula, Moj andjeo je rasirio svoja krila i ostavio svoju majku", napisala je majka Tanja na ovoj društvenoj mreži.

Izrazi saučešća porodici i majci Tanji štižu od mnogih ljudi na društvenim mrežama. Mnogim osobama će Tamara, plavooka djevojčica širokog osmijeha i beskrajne snage ostati u sjećanju kao veliki borac, a posebna poruka došla je i iz Srbije od osoba koje imaju istu dijagnozu. 

"Predivna dušo Tamara, poslednje zbogom od tvojih Dravet saboraca. Počivaj u miru Božijem. Ostaješ zauvek u srcu. Najdublje saučešće, Tanja Markulj", napisano je na Facebook profilu njene majke Tanje Markulj.

Sahrana će se obaviti u subotu, 25. septembra u 13:45 sati na gradskom groblju Vlakovo u Sarajevu. 

Redakcija portala Radiosarajevo.ba porodici, rodbini i prijateljima izražava najdublje saučešće.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)