Dvije predstave za treći dan Juventafesta

0
Radiosarajevo.ba
Dvije predstave za treći dan Juventafesta
Juventafest / Juventafest

Trećeg dana 9. internacionalnog festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest bit će odigrane dvije predstave.

Tako će danas, 10. septembra, u 17.00 sati pred publiku u Centru kulture i mladih Općine Centra, OJ Jelićeva, izaći članovi Omladinske pozorišne scene Paraćin iz Srbije s predstavom „Ko je meni Antigona‟ reditelja Uroša Mladenovića.

U Pozorištu mladih Sarajevo s početkom u 20.00 sati bit će izvedena predstava „Most‟ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a za koju režiju potpisuju Miroljub Mijatović i Ermina Nišić.

Danas posebna sjednica NSRS: Na dnevnom redu Srebrenica i antiustavni izborni zakon

Danas posebna sjednica NSRS: Na dnevnom redu Srebrenica i antiustavni izborni zakon

Protekle večeri na istoj sceni svoje uloge u predstavi „Razredni neprijatelj‟ odigrali su gosti iz Gradskog pozorišta Bečej.

Energično i bez dlake na jeziku, kroz teatarsku slobodu, osam srednjoškolaca dočaralo je problem nasilja u društvu, ali i nasilja društva usmjerenog prema zapuštenim mladim ljudima gotovo zaboravljenim od svih.

Ovogodišnji Juventafest, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, trajat će do nedjelje, 12. septembra.

Ulaz na sve predstave je besplatan.

Program u narednim danima

„Životinjska farma“, režija: Darijan Mihajlović, Omladinsko pozorište DADOV, Srbija, subota, 11. septembar, u 20.00 sati/Pozorište mladih Sarajevo

Prezentacija radionica, 12. septembar, u 19.30/ Pozorište mladih Sarajevo
- Dodjela nagrada i zatvaranje Festivala, 20.00 sati, Pozorište mladih Sarajevo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije