Druga noć AJB DOC-a: Pogledajte atmosferu s premijere filma 'Sarajevo Safari'

0
Radiosarajevo.ba
Druga noć AJB DOC-a: Pogledajte atmosferu s premijere filma 'Sarajevo Safari'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Premijera filma ‘Sarajevo Safari’

U fokusu drugog dana 5. AJB DOC-a, koji donosi osam sjajnih dokumentaraca, je film ‘Sarajevo Safari’ koji je zbog intrigantne teme izazvao ogroman interes javnosti i medija sedmicama prije prikazivanja.

Filmom slovenskog autora Mirana Zupaniča, koji donosi brutalnu priču o slabo poznatom fenomenu "lova na ljude", odnosno o bogatim strancima koji su plaćali visoke naknade za priliku da pucaju na stanovnike opkoljenog Sarajeva, otvorena je selekcija AJB Prikazuje 5. AJB DOC Film Festivala.

Miran Zupanič o filmu: Bogati stranci su sa srpskih položaja ubijali civile u opkoljenom Sarajevu

Miran Zupanič o filmu: Bogati stranci su sa srpskih položaja ubijali civile u opkoljenom Sarajevu

Projekcija filma "Sarajevo Safari" održava se u Multimedijalnom centru Kovači od 20.30 sati, a nakon toga će biti upriličena diskusija autora sa publikom.

"Sarajevo safari" je film koji govori o slabo poznatom fenomenu "lova na ljude", zapravo, tačnije i preciznije, o bogatim strancima koji su dolazili na položaje Vojske Republike Srpske u okolini Sarajeva i odatle pucali po gradu, ubijajući civile.

Film je sastavljen isključivo od svjedočenja dvojice izvora, tri osobe koje su bile žrtve snajperista. Pored toga uvršteni su i arhivski snimci Sarajeva i Bosne i Hercegovine iz perioda 1993.-1994., kao i materijal od minutu koji je otkupljen od agencije.

Zbog ogromnog interesa javnosti organizirana je dodatna projekcija filma "Sarajevo Safari", koja će biti upriličena u nedjelju, 11. septembra, u 18 sati u Cineplexxu (sala 7).

Premijera filma ‘Sarajevo Safari’
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Premijera filma ‘Sarajevo Safari’

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije