COVID-siguran događaj: Želite ići na SFF, potreban vam je jedan od tri dokumenta

9
Radiosarajevo.ba
COVID-siguran događaj: Želite ići na SFF, potreban vam je jedan od tri dokumenta
Foto: Travelade.com / SFF / Arhiva

Privode se kraju pripreme za održavanje 27. Sarajevo Film Festivala.

Ispred Narodnog pozorišta u toku je postavljanje festivalske pozornice, a u blizini su u toku završni radovi na sarajevskom igralištu Metalac. Uskoro će biti postavljen i crveni tepih kojim svake godine prošetaju najveće zvijezde filmske produkcije iz svijeta.

Ulaznice se mogu kupiti i online, ali i putem festivalske web stranice.

“U programima Open Aira, gdje uvijek vlada veliki interes publike, programi u fokusu, pretpremijere, serije, gdje ekskluzivno prikazujemo prve epizode serija koje će tek od jeseni biti emitovane na televizijama. Dakle, sve one programe na je koje publika SFF-a navikla, imaće priliku vidjeti i ove godine”, kaže Andrijana Copf, PR SFF-a, piše N1

Tokom trajanja festivala očekuje se veliki broj gostiju, a na ulicama glavnog grada primjetni su turisti, pa se samim tim popunjavaju i smještajni kapaciteti.

27. Sarajevo Film Festival je COVID-siguran događaj koji će biti održan u skladu s mišljenjem Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo.

“To znači da će biti potrebna COVID-sigurna akreditacija, odnosno, jedan od ona tri dokumenta koja su potrebna da bi se prisustovalo projekcijama i lokacijama. To znači ili da su prebolovali COVID u posljednjih šet mjeseci, da imaju negativan antigeski test, ili dokaz o vakcinaciji”, ističe Copf.

Festival će trajati od 13. do 20. augusta, a za nagradu Srce Sarajeva u takmičarskim programima ukupno će se takmičiti 48 filmova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije