Objavljen sastav žirija ovogodišnjeg izdanja SFF-a: Vraća li se publika?

0
Radiosarajevo.ba
Objavljen sastav žirija ovogodišnjeg izdanja SFF-a: Vraća li se publika?
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Press konferencija SFF-a

U susret 27. Sarajevo Film Festivalu, koji će biti održan od 13. do 20. augusta, u kinu Meeting Point u Sarajevu je održana konferencija za novinare, na kojoj su objavljeni članovi žirija Takmičarskog programa – igrani film te predstavljen novi Glavni sponzor Festivala: UniCredit Bank.

Glumica Jasna Đuričić (Srbija), predsjednica žirija, reditelj i scenarist Mike Cahill (SAD), rediteljica i scenaristica Lili Horvát (Mađarska), umjetnička direktorica Viennalea - Međunarodnog filmskog festivala u Beču Eva Sangiorgi (Austrija) te izvršni direktor u AFC – Austrian Film Commision Martin Schweighofer (Austrija), članovi su žirija Takmičarskog programa – igrani film 27. Sarajevo Film Festivala.

“Sa sve većim nestrpljenjem iščekujemo početak ovogodišnjeg Festivala! Ekipa Festivala, naši članovi žirija, gosti, autori, najviše od svega se raduju susretu s publikom, zbog koje i stvaraju filmove i zbog koje festivali i postoje. Kapaciteti sala će sigurno biti smanjeni prema mjerama i vrlo detaljnim uputama koje smo dobili od Kriznog štaba Kantona Sarajevo, o čemu ćemo javnost detaljnije obavijestiti u narednom periodu", poručili su na konferenciji.

Press konferencija SFF-a - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Press konferencija SFF-a

Dodali su kako je bilo dosta prijava, da nas očekuju sjajni filmovi, te da će se uskoro objaviti filmovu u Takmičarskim programima.

“Imamo dužnost i odgovornost aktivno učestvovati u našem društvu, doprinositi poboljšanju uslova života, a podrškom Sarajevo Film Festivalu podržavamo daljnji razvoj ne samo kulture i umjetnosti, nego i privrede, čineći naše okruženje boljim i uspješnijim. Tu smo za sve što je važno, a važno je podržavati događaje zbog kojih naša država svake godine postaje centar Europe”, izjavila je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d.

Press konferencija SFF-a - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Press konferencija SFF-a


Nagradnom igrom “Volimo film”, koja započinje danas i koja traje do 8. augusta, svi korisnici UniCredit Mastercard kartica koji izvrše tri transakcije putem usluga mobilnog bankarstva ili m-kartice mogu osvojiti vrijedne nagrade.

Glavna nagrada je jedinstveni doživljaj otvaranja 27. Sarajevo Film Festivala, uz osigurano noćenje za dvije osobe, večeru i film, a obezbijeđeno je i 100 dodatnih nagrada u vidu vaučera za online gledanje filma na OnDemand platformi Sarajevo Film Festivala.

Nastavlja se i tradicionalna nagrada za najbolju fotografiju Festivala, čiji će autor/ica osvojiti vrijednu nagradu UniCredit Banke. Naravno, tu su i brojna druga iznenađenja za klijente, publiku i goste Sarajevo Film Festivala.

27. Sarajevo Film Festival će biti održan od 13. do 20. augusta 2021.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije