Proljetno izdanje SFF-a, ulaznice u prodaji: Devet filmova u devet dana

2
Radiosarajevo.ba
Proljetno izdanje SFF-a, ulaznice u prodaji: Devet filmova u devet dana
FOTO: Radiosarajevo.ba / Mirsad Purivatra

U petak počinje Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala (SFF), koje će se održavati online od 9. do 17. aprila.

Prijavom na ondemand.kinomeetingpoint.ba publika će imati priliku gledati najnovija filmska ostvarenja sa posljednjih izdanja filmskih festivala u Cannesu, Berlinu i Veneciji te dva remasterizovana jugoslavenska klasika.

Uz filmove kao bonus sadržaj biće dostupni i intervjui sa nekim od autora filmova. Klasici jugoslavenskog filma Puriša Đorđević i Srđan Karanović u ekskluzivnim jednosatnim intervjuima govore o životu i radu, s naglaskom na svojim filmovima "Pavle Pavlović" i "Miris poljskog cveća", koji će biti prikazani na Proljetnom izdanju Sarajevo Film Festivala.

Ulaznice/kodovi za gledanje filmova su u prodaji, a kako su naveli organizatori cijena pojedinačnog koda za gledanje filma je osam konvertibilnih maraka (KM).

Cijena paketa za svih devet filmova u programu je 50 KM.

U paket ulazi pet igranih filmova: “Krvne veze”, “Mladi kitolovac”, “Novi poredak”, “Sluge režima”, “Smrt filma, a i mog oca”; dva dokumentarna: “Jedna od nas” i “Mala djevojčica” i dva jugoslavenska klasika: “Pavle Pavlović” i “Miris poljskog cveća”.

Nakon kupovine, odnosno na datum koji je naznačen na svakom filmu, film će biti dostupan za gledanje. Nakon što gledaoci započnu gledanje prvi put, imaju 48 sati da odgledaju film.

Film je moguće stopirati, gledati od početka ili nastaviti gledanje od trenutka na kojem se film zaustavio, istakli su iz Sarajevo Film Festivala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije