SFF: I ove godine postavljen bosanski ćilim

Radiosarajevo.ba
SFF: I ove godine postavljen bosanski ćilim
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Crveni ćilim

Ususret 26. Sarajevo Film Festivalu, koji će od 14. do 21. avgusta, zbog epidemiološke situacije, biti održan online, danas je ispred Narodnog pozorišta postavljen bosanski ćilim.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka rekao je da je u saradnji i pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, prepoznatljivi simbol najvećeg filmskog festivala u Jugoistočnoj Evropi, i ove godine postavljen ispred Narodnog pozorišta, te da i u ovom trenutku šalje snažnu poruku u svijet.

"Simbolizira zajednički uspjeh, ali i putokaz za budućnost. Danas, u uslovima koje diktira prisustvo koronavirusa zbog kojeg je cijeli SFF orjentisan na online izdanje, taj nam je motiv potrebniji više nego ikad", istakao je Skaka.

Podsjetimo, na prošlogodišnjem jubilarnom 25. Sarajevo Film Festivalu, predstavljen je novi crveni tepih kao spoj tradicionalnog i savremenog, inspirisan i napravljen poštovanjem i ljubavlju prema Sarajevu, Festivalu, publici i filmskoj umjetnosti.  

Doduše, ove godine neće biti zvaničnog protokola na popularnom bosanskom ćilimu, te će služiti samo za susrete novinara sa umjetnicima.

Pogledajte u fotogaleriji našeg reportera kako je izgledalo postavljanje bosanskog ćilima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije