Koliko se danas poštuju mjere u Sarajevu: Od maske do distance

Radiosarajevo.ba
Koliko se danas poštuju mjere u Sarajevu: Od maske do distance
A. K. / Radiosarajevo.ba / Ulice Sarajeva

Iz dana u dan se u našoj državi komplicira situacija koja je prouzrokovana pandemijom koronavirusa, a zasigurno jedan od najpogođenijih gradova svakako je Sarajevo.

U Kantonu Sarajevo je trenutno aktivno 1.279 slučajeva infekcije koronavirusom. Na bolničkom liječenju, u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu trenutno se nalazi 79 osoba. Lijepa informacija je da nijedan pacijent trenutno nije na respiratoru.

I dok su nekima alarmantne brojke bile dovoljan podstrek da budu odlučniji u pridržavanju propisanih epidemioloških mjera, drugi su ipak nešto fleksibilniji kada je riječ o mjerama zaštite.

U današnjoj podnevnoj promenadi ulicama glavnog grada, koje je bilo i više nego ugodno zbog lijepog vremena, fotoreporter portala Radiosarajevo.ba zabilježio je kako su danas izgledala centralna gradska šetališta i koliko se Sarajke i Sarajlije pridržavaju mjera Kriznog štaba.

Koliko šetači nose maske i pridržavaju li se socijalne distance, prosudite sami.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije