Ambasada Italije poziva na predstavu 'Leonardo': Sav prihod od ulaznica ide u dobrotvorne svrhe

0
Radiosarajevo.ba
Ambasada Italije poziva na predstavu 'Leonardo': Sav prihod od ulaznica ide u dobrotvorne svrhe
Foto: Ambasada Italije / baletno-muzička predstava "Leonardo"

Sve je spremno za željno očekivanu baletno-muzičku predstavu koja će u petak, 8. decembra, donijeti u Sarajevo zvuk, boje i prizore italijanske renesanse.

Više od trideset umjetnika stiže iz Italije u prijestolnicu Bosne i Hercegovine radi izvedbe predstave Leonardo, u produkciji italijanske teatarske trupe Nestor Theater Company, u Sarajevskom ratnom teatru SARTR.

Inicijativa – temeljena na životu genija – slikara, naučnika i izumitelja Leonarda da Vincija – ima isključivo dobrotvorni karakter i nastala je u saradnji s neprofitnom organizacijom "Vrt plavih ruža", aktivnom u BiH trideset godina, u domenu socijalnog i humanitarnog angažmana, i Ambasadom Italije u Sarajevu; sav prihod od prodaje ulaznica, bit će usmjeren Zavodu za zbrinjavanje mentalno-invalidnih osoba "Bakovići".

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Projekat je velikodušno podržalo Udruženje italijanskih privrednika u BiH - AIIBH. Element, izuzetno cijenjen od strane ambasadora Marca Di Ruzze. "Ovaj događaj" – rekao je Di Ruzza – "omogućen je zahvaljujući savršenoj sinergiji između svijeta privrede, svijeta kulture i svijeta organizacija trećeg sektora. Također, predstavlja i izuzetnu priliku da publiku i prijatelje Italije uvedemo u nastupajuće praznike, u ozračju dobročinstva".

Predstava kojom je otvorena nova sezona Teatra degli Audaci u Rimu, prikazana je u različitim teatrima u Rimu, Frosinoneu, Gaeti i Terracini, a proteklih dana i u Zagrebu, u prestižnoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Sarajevskom izvedbom, dvanaestom u nizu, okončava se ovogodišnja međunarodna turneja.

Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Slavni italijanski dirigent Riccardo Muti stigao u Sarajevo

Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Slavni italijanski dirigent Riccardo Muti stigao u Sarajevo

Režiju, produkciju i koreografije, potpisuje umjetnički direktor teatarske trupe "Nestor Theater Company", Kevin Arduini. Kroz koreografske slike, koje harmonično spajaju balet, muziku, operno pjevane i glumu, autor pripovijeda o životu Leonarda da Vincija, s jedne strane, prateći njegov životni put, a s druge strane, podsjećajući na njegovo plodno umjetničko stvaralaštvo i njegov sveprisutni genij naučnika. Više od 30 umjetnika na sceni, s posebnim osvrtom na kostime koje je kreirala kostimografkinja trupe Eleonora Gismondi, uz podršku krojačica i internog osoblja trupe.

Generalna proba, zakazana je za dan predstave, 8. decembra, na sceni SARTR-a.

Ulaznice za predstavu, po cijeni od 15,00 KM, dostupne su putem portala i prodajnih mjesta platforme kupikartu.ba koja se pridružila inicijativi, osiguravajući bez naknade uslugu promocije događaja i distribucije karata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije