Ovogodišnji SFF bit će otvoren večeras premijerom filma "Koncentriši se, baba"

Radiosarajevo.ba
Ovogodišnji SFF bit će otvoren večeras premijerom filma "Koncentriši se, baba"

Sarajevo Film Festival (SFF), ubjedljivo najznačajniji filmski festival u regiji i jedan od najvećih u Evropi, bit će svečano otvoren večeras.

Naime, ovogodišnji SFF bit će otvoren svjetskom premijerom filma Koncentriši se, baba reditelja Pjera Žalice na online platformi ondemand.sff.ba.

Prije samog početka filma, publiku širom svijeta iz Sarajeva će pozdraviti Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala, a voditeljica ceremonije otvaranja ovogodišnjeg izdanja, koji se održava online zbog složene epidemiološke situacije, je bh. glumica Belma Salkunić koja je ostvarila glavnu ulogu u novom filmu Ognjena Sviličića Glas.

Publika film Glas ima priliku pogledati u ovogodišnjem programu U fokusu.

Uprkos činjenici da će se navedena filmska smotra održati u izmijenjenom formatu zbog pandemije koronavirusa, prije dva dana ispred Narodnog pozorišta postavljen je bosanski ćilim kojim se, kako je istakao gradonačelnik Abdulah Skaka, simbolizira zajednički uspjeh, ali i putokaz za budućnost.

Zbog pandemije ove godine neće biti zvaničnog protokola na popularnom bosanskom ćilimu, već će služiti samo za susrete novinara s umjetnicima.

Održavanje SFF-a trajat će od danas sve do narednog petka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije