Bursać: Trivićka bi postrojila novu vojsku RS-a i 'poklala' bi se za Kosovo

Radiosarajevo.ba
Bursać: Trivićka bi postrojila novu vojsku RS-a i 'poklala' bi se za Kosovo
Photojoiner / Dragan Bursać i Jelena Trivić

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

Vučić ima Boška Obradovića, Putin je imao Žirinovskog, a Dodik ima svoju verziju "opozicije" uokvirenu neočetnikinjom Jelenom Trivić. I ko god on njih da pobijedi u RS-u, normalan čovjek je na strašnom gubitku.

Piše: Dragan Bursać za portal Radiosarajevo.ba

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

Kada ljubiteljica četničkog komandanta Draže Mihailovića i naci vladike Nikolaja Velimirovića, Jelena Trivić izjavi na skupštinskom zasijedanju, pazite sad, kako treba postrojiti vojsku RS-a i kako bi se "poklala" za Kosovo to nikoga više ne treba da čudi. Naprotiv, Jelena Trvić kao i resto njenih kolega u PDP-u i SDS-u, nisu nikakva entitetska opozcija Miloradu Dodiku. Ne nikako! Oni su samo rivali, oponenti i pretendenti na Dodikov tron, a ideološki su postavljeni kao i on, precinije i iskrenije-mnogo su gori.

Četnički tajkuni i tajkunski četnici

Vidite, odavno zastupam tezu da su na vlasti u RS-u tajkuni, koji silno žele da su četnici, ne bi li se dodvorili biračima, a da su u opoziciji izvorni četnici, koji žele da postnu tajkuni, ne bi li se napili moći, koju bi im vlast omogućila.

Pa tako kad Jelena Trivić proziva u Skupštini RS-a vladajuće iz reda Dodikovog SNSD-a, ona ih proziva jer su preblagi u svom četničanju:

"Šta rade ti vaši kadrovi. I ja bi skočila tamo kada se spominje Kosovo bez zvjezdice i spominjanja rezolucije Vijeća sigurnosti. Zašto se nisu borili, da ne kažem klali, a masno su plaćeni. Ja bih se poklala zbog Kosova", zapravo se nudi glasačkom tijelu ionako slijepom od četnitva kao 'bolji' izbor.

I zna Trivićeva da se Dodik očigledno po uzusima i standardima tog i takvog glasačkog tijela ne bori dovoljno i ne "kolje za srBstvo", kako kaže Trivićka za imaginarno Kosovo, a koje je u realnosti odavno nezavisna država.

Ko bliže Putinu, njemu izbori

Ali ima tu jedna velika razlika. Jelena Trivić bi makar hipotetički u pročetničkom maniru, odista klala za Kosovo, dok bi Dodikovi puleni tu bitku gledali sa neke veće, sigurnije udaljenosti-po mogućstvu iz Sankt Peterburga ili nekog novog ruskog Dodikovog utočišta.

A kad smo kod Sankt Peterburga i Dodikovog sastanka sa Putinom, preciznije tinejdžerskog fotografisanja i petominutnog razgovora niočemu, Miloradu se čini da je ovim dobio simpatije i onog zadnjeg rusofila, koji se dovumio za koga će glasati u oktobru. Preciznije, Dodikova posjeta neofašisti i agresoru Putinu predstavalja najveću njegovu političku reklamu i buster za predstojeće opšte izbore. A RS, odavno rusifikovana u najgrđem putinofilskom zanosu i jedino što vidi je fotografija Milorada Dodika sa zločincem-u njihovom nakaradnom gledanju-herojem Putinom.

Pa je onda razumljivo uključivanje četničke ringle od strane Trvićeve na najjače.

Sjetila se ona svojih korijena, sjetila se kako je odavno pričala nebuloze o dva ratna pokreta otpora miješajući partizane sa četnicima, sjetila se kako je zborila o četniku Draži kao prvom gerilcu Evope, kako se divila svetosavskom naci vladiki Nikolaju Velimiroviću istom onom što je hvalio Adolfa Hitlera i prezirao Jevreje, pa je u tom neonaci zanosu odapela još jednu strelicu u javnosti pozvavši na neko novo postrojavanje VRS-a?!

"Prestanite demonstrirati moć na nekim tipskim sporazumima, postrojite vojsku RS, evo istekao vam je rok za formiranje vojske."

Dakle stvar je jasna. Vučić ima Boška Obradovića, Putin je imao Žirinovskog, a Dodik svoju verziju "opozicije" uokvirenu neočetnikinjom Jelenom Trivić, Draškom Stanivukovićem i ostalim nacionalističkim klovnovima, koji bi za Putina i Veliku Srbiju život dali.

Onaj ko ovo ne razumije ili nije najoštrija olovka u pernici ili je maliciozan i radi sve za ovu pomenutu ekipu. A ova ekipa će se žestoko na četničkom ideološkom polju poklati sa Dodikom i njegovom tajkun-mafijom. I ko god pobijedi, normalan čovjek će izgubtiti. Ako je uopšte išta ostalo od normalnih u današnjem RS-u koji je mješavina popaljenog Dombasa i nekake litijaško zilotske zajednice Crkve Srbije sa čentičkim i putinovskim okupacionim "Z" vrijednostima.

Pa tako, neko naivno i neobaviješteno u svom neznanju napisa neki dan kako Vojin Mijatović "krade" glasove opoziciji svojom kandidaturom za Predsjedništvo BiH.

Grohotom se smijem.

Zar stvarno mislite da će plebs koga jarca i pali Trivićkino retoričko klanje oko Kosova i nekakva nova VRS glasti za Vojina Mijatovića? Hahahah - pa veća je šansa da dobije glas od kojeg Dodikovog odbjeglog poslušnika nego od vojske koju regrutuje Jelena Trivić, Borenović, Stanivuković i ostal bratija.

I da, jasno je svima da je to BAŠ tako i da je više od tri decenije zatucavanja i srpskog ultranacionalizma, sa novom putinofilijom i nekažnjenim zločinačkim tendencijama od RS-a stvorilo nešto sa čim u Evropi nema poređenja.

A ti narode izađi pa biraj! Bujrum ti tajkuni-četnici ili četnici-tajkuni.

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije