Dragan Bursać pojasnio da li je glasanje za Vojina Mijatovića glas za Dodika

8
A. S.
Dragan Bursać pojasnio da li je glasanje za Vojina Mijatovića glas za Dodika
Foto: Radiosarajevo.ba / Mijatović, Bursać i Dodik

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS, ocijenio je kako će kandidatura potpredsjednika SDP-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića omogućiti pobjedu lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

On je uvjeren da je Vojin Mijatović donio pogrešan potez kandidaturom za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dodajući da je glas za Mijatovića - glas za lidera SNSD-a Milorada Dodika.

"Vojin Mijatović je kandidat SNSD-a. Sve što radi on i neprijateljski SDP prema opoziciji u RS skupo će koštati SDP. On priča o građanskoj BiH i to upravo odgovara Dodiku. Dosta je igrao sa Izetbegovićem pa sada igra sa Mijatovićem. Morate znati da je Mijatović 20 godina bio desna ruka Dodika", kazao je, između ostalog, Vukanović za N1.

Ne propustite: Baletni triptih 'Infinitas' na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Ne propustite: Baletni triptih 'Infinitas' na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Ubrzo na društvenim mrežama pokrenula se prava rasprava o tome. 

Portal Radiosarajevo.ba prvo je kontaktirao Vojina Mijatovića, kojeg je Vukanović, osim toga da je desna ruka Milorada Dodika, napao i da Mijatović nije bh. patriota.

"Kada je išao u Kinu sa Đombićem bio je takav Srbenda da je tražio sa stola se skini zastava Bosne i Hercegovine, da ostane samo zastava RS. Tada je bio veliki srpski patriota", kazao je Vukanović.

Mijatović je za naš portal sve to naravno demantirao navodeći da je sve - čista laž.

"Da nije žalosno - bilo bi smiješno. Od dana kada sam objavio kandidaturu, Vukanović iz dana u dan samo lupeta", kazao je Mijatović za naš portal.

Na kraju u cijelu raspravu na Twitteru se uključio i poznati i ugledni novinar i kolumnista portala Radiosarajevo.ba Dragan Bursać.

Njegovu objavu na Twitteru prenosimo u cijelosti.

"Svako ko misli da Vojin Mijatović svojom kandidaturom oduzima glasove nekakvoj “opoziciji” u rs-u nije prošao pored rs-a. Zar stvarno mislite da će neki četnik-stanivukovićevac glasati za Vojina? Ljudi, dal’ ste normalni???", napisao je Bursać u svom tweetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije