Saznajemo: Mijatović sutra predstavlja kandidaturu za Predsjedništvo BiH

21
A. S.
Saznajemo: Mijatović sutra predstavlja kandidaturu za Predsjedništvo BiH
Foto: Privatni album / Vojin Mijatović

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, sutra (petak) će u Sarajevu predstaviti kandidaturu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta Republika Srpska, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Mijatović će se ovom kandidaturom suprotstaviti kandidatima vladajućeg SNSD-a i opozicionog SDS-a te DNS-a.

Omiljeni Banjalučanin već mjesecima je dio tima probosanskih snaga iz entiteta Republika Srpska pod nazivom "Pokret snaga domovine", koji obilazi europske gradove lobirajući kod bh. dijaspore da iskoriste pravo glasa na predstojećim Općim izborima i glasaju za istinsku ideju Bosne i Hercegovine.

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Mijatović je u više navrata naglašavao, a to je izazvalo oduševljenje u većem dijelu Bosne i Hercegovine čime je dobio simpatije istinskih građana koji vole BiH, da su u našoj zemlji napadnute europske vrijednosti te da taj napad predvode politike Milorad Dodika (SNSD) i Dragana Čovića (HDZ).

Nedavno su se bosanskohercegovačka udruženja u Švedskoj pismenim putem su se obratila Vojinu Mijatoviću iz kojeg je jasno da bi voljeli vidjeti njegovu kandidaturu za Predsjedništvo BiH iz bh. entiteta RS.

"Mi građani Bosne i Hercegovine, koji živimo u Švedskoj sa zebnjom pratimo pokušaje secesije i prijetnji po suverenitet i teritorijalni integritet naše domovine. Danas smo više nego ubjeđeni da joj mir i prosperitet mogu donijeti samo oni političari koji vole BiH, imaju kvalifikacije da je vode u budućnost, te imaju vjerodostojan moralni i etički integritet.

S toga Vam se obraćamo sa podrškom Vašoj kandidaturi za predsjednika BiH iz reda srpskog naroda iz bh. entiteta RS", zaključila je nedavno grupa bh. građana iz Švedske.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, Mijatović će kandidaturu predstaviti sutra u 14 sati u Centrali SDP-a BiH u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije