Vojin Mijatović: U oktobru će pobijediti građanska BiH

4
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović: U oktobru će pobijediti građanska BiH
Foto: Facebook / Vojin Mijatovic / Vojin MIjatović

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH tvrdi izbora će biti u oktobru. 

"Danas je Visoki predstavnik u BiH svojom odlukom otklonio i posljednju prepreku za održavanje izbora. Godinu dana tvrdimo da će biti izbora, godinu dana vodimo borbu sa onima koji su radili sve da izbora ne bude.

Država BiH jeste u blokadi poslednje 4 godine, ali jedan po jedan padaju oni koji rade sve da naruše suverenitet i teritorijalni integritet BiH", ističe Mijatović.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

BiH je blokirana zbog, kako naglašava Mijatović, zloupotrebe onih koji vladaju 25 godina državom i kriju svoj kriminal iza Dejtonskih mehanizama zaštite nacionalnih interesa.

"U oktobru će pobijediti građanska BiH, a poslije oktobra institucije će raditi za sve građane BiH, a ne za etno-nacionalni interes koji je razorio BiH društvo.

Jednog dana svaki građanin će moći da bira i da bude izabran na cijeloj teritoriji BiH, svidjelo se to ili ne onima koji ne bi politički postojali da im nije Dejtonskih mehanizama blokade!!!

Građanska i evropska BiH znači život i razvoj, sve ostalo je zabluda", poručio je Mijatović na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije