Vukanović: Vojin je tražio da se skloni zastava BiH; Mijatović: To je smiješno

4
Radiosarajevo.ba
Vukanović: Vojin je tražio da se skloni zastava BiH; Mijatović: To je smiješno
Foto: Radiosarajevo.ba/ Facebook / Verbalni okršaj bh. političara

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS, ocijenio je kako će kandidatura potpredsjendika SDP-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića omogućiti pobjedu lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

"Vojin Mijatović je kandidat SNSD-a. Sve što radi on i neprijateljski SDP prema opoziciji u RS skupo će koštati SDP. On priča o građanskoj BiH i to upravo odgovara Dodiku. Dosta je igrao sa Izetbegovićem pa sada igra sa Mijatovićem.

Morate znati da je Mijatović 20 godina bio desna ruka Dodika.

Sramotno: Devastirana nekropola stećaka Koritnik u Brezi

Sramotno: Devastirana nekropola stećaka Koritnik u Brezi

On je pravosudno osuđen u Banjaluci i njima trebaju takvi ljudi koji su bili osuđeni, promijenili četiri, pet stranaka. Zamislite da Mijatović ekavicom priča kao Bosanac o Bosni i Hercegovini, pokušava odvući dio bošnjačkih glasova koji bi inače glasali za opoziciju. On zavodi dio Bošnjaka povratnika kao bi Dodik pobjedio u RS. Ovo je pokazalo da SDP nije ništa drugačiji od SDA", rekao je Vukanović za N1 te dodao:

"Reći ću vam jednu ekskluzivu. Mijatović nije bh. patriota. Kada je išao u Kinu sa Đombićem bio je takav Srbenda da je tražio sa stola se skini zastava Bosne i Hercegovine, da ostane samo zastava RS. Tada je bio veliki srpski patriota".

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Mijatovića za komentar.

"Da nije žalosno - bilo bi smiješno. Od dana kada sam objavio kandidaturu, Vukanović iz dana u dan samo lupeta", kazao je Mijatović za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije