Nebojša Vukanović predao prijavu CIK-u za učešće na izborima

2
Radiosarajevo.ba
Nebojša Vukanović predao prijavu CIK-u za učešće na izborima
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Nebojša Vukanović

Nebojša Vukanović,  zastupnik u Narodnoj skupštini RS danas je bio u prostorijama Centralne izborne komisije BiH (CIK-a BIH), gdje je predao prijavu za naredne izbore u BiH.

U skladu s Uputstvom o rokovima i redosljedu izbornih aktivnosti za Opće izbore 2022. godine, danas u 16 sati ističe rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka i neovisnih kandidata za učešće na Općim izborima 2022. godine.

Podsjetimo, generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Halid Genjac danas je Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine (CIK BiH) predao prijavu za učešće ove stranke na predstojećim općim izborima u zemlji za sve nivoe vlasti.

Elmedin Konaković o Dodikovom mitingu: Neka ih je vidio cijeli svijet, baš onakve kakve jesu

Elmedin Konaković o Dodikovom mitingu: Neka ih je vidio cijeli svijet, baš onakve kakve jesu

Predstavnici tri politička subjekta 18. maja predali su uime Koalicije “Država” Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine u Sarajevu prijavu za učešće na predstojećim općim izborima u zemlji za sve nivoe vlasti.

Jedan od njih, Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, novinarima je tom prilikom izjavio da vjeruje u održavanje izbora i pored tvrdnji da nema dovoljno novca za taj proces, koje on smatra lošim političkim potezima.

Izbori kako je najavljeno, trebalo bi da budu održani u nedjelju, 2. oktobra.

Kako su naveli iz CIK-a, na njihovoj web stranici će biti dostupan pregled političkih subjekata koji su podnijeli prijavu za učešće na Općim izborima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije