Halid Genjac predao prijave SDA za učešće na izborima

10
Radiosarajevo.ba
Halid Genjac predao prijave SDA za učešće na izborima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Halid Genjac u CIK-u

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Halid Genjac danas je Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine (CIK BiH) predao prijavu za učešće ove stranke na predstojećim općim izborima u zemlji za sve nivoe vlasti.

Iz CIK-a su saopćili da danas u 16:00 sati ističe rok za podnošenje prijava političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na Općim izborima 2022. godine koji će se održati u nedjelju 2. oktobra.

Kako su naveli iz CIK-a, na njihovoj web stranici će biti dostupan pregled političkih subjekata koji su podnijeli prijavu za učešće na Općim izborima.

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Genjac je komentirao i zajedničkog kandidata opozicije.

"Jedan broj stranaka se okupio oko jednog kandidata. Taj broj nije broj koji odlučuje na izborima. Na izborima odlučuju birači, sa biračkim pravom i mi vjerujemo da će taj broj biti veći u korist Bakira Izetbegovića", kazao je Genjac.

Još uvijek nije zvanično potvrđeno ko će biti kandidat SDA na predstojećim Općim izborima, ali je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, rekao da "očekuje" da će biti kandidat za člana Predsjedništva, očekuje i pobjedu na izborima.

Centralna izborna komisija raspisala je izbore 4. maja. Problemi su se pojavili oko finansiranja izbora.

Naime, rok za omogućavanje sredstava za izbore istekao je jučer jer su ministri HDZ-a na posljednjoj sjednici Vijeća ministara glasali protiv uvrštavanja na dnevni red tačke na kojoj bi se o ovoj temi raspravljalo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije