Bursać: Zločinac Putin u Banjaluci!

Radiosarajevo.ba
Bursać: Zločinac Putin u Banjaluci!
Foto: Kolaž / Dragan Bursać, kafić u Banjoj Luci

"Banjaluka se može 'pohvaliti' kafanom s Putinovim imenom i njegovom statuom od 190cm, što se pravom Putinu ne bi moglo desiti ni da se popne na Moskviča. Da se pitao prosječan srpski idolopoklonik i Putler bi trebao biti negdje oko dva i po metra minimum-jer je donio krv u žedni srpski svet i nadu da će se živjeti u pravoslavnoj zemlji dembeliji s Moskvom kao glavnim gradom".

Piše: Dragan Bursać, za portal Radiosarajevo.ba

Ratni zločinac Vladimir Putin je već neko vrijeme legalno u Banjaluci. Za one koji nisu znali, a sad evo znaju, Banjaluka se može "pohvaliti" s kafićem koji nosi ime zlotvora i diktatora Vladimira Putina. I da je samo ime, ni pola muke, tu je i bista, da ne kažem spomenik Vladimiru Vladimiroviču u "prirodnoj veličini".

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Patuljak od dva metra

A ta "prirodna veličina" je oko 190cm, što se pravom Putinu ne bi moglo desiti ni da se popne na Moskviča.

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

I opet, nekako je upravo ovaj izmodelirani humanoid dvometraš od polimera mjera za srpskog čovjeka.

Jer ne biva da je Putin u prirodi visok tek metar i šumsku jagodu u svom "sjajnom životu" predstavljen realno.

Da se pitao prosječan srpski idolopoklonik i putinofil, Putler bi trebao biti negdje oko 250cm minimum - za boljarsku šapku iznad Petra Velikog, jer je Putler donio zoru, a još više krv u žedni srpski svet i velim nadu da će se živjeti u pravoslavnoj zemlji dembeliji s Moskvom kao glavnim gradom.

Ko slavi Mladića, ni Putin mu neće teško pasti

Kad može zločinac Ratko Mladić po banjalučkim zidovima, parkovima i alejama, može i Putin u kafani. I to je brzo palo na pamet gazdama objekta (ko god oni bili). Samo su unovčili, da ne kažem stavili u turističku ponudu i neoliberalnu kapitalističku agendu ponude i potražnje ono što Banjaluka hoće, želi i čemu stremi. A Banjaluka juče, danas i sutra želi čizmu ruskog autarha i toliko ga voli da je dovoljna samo fotografija sa njim, pa se od luzera pretvarate u anđela i pobjednika. A to i Dodik zna, pa mu je slika sa Putlerom zapravo jedina politička karta sa kojom uspješno igra zadnje dvije godine. A za zajedničku fotku sa Putlerom, "opozicija" bi dala i gaće i čarape, i oca i majku, i vjeru i večeru.

E sad ima onih koji će reći, ali ovo je epska sramota, ovo je kao kada bi neko otvorio kafić "Hitler" u sred Drugog svjetskog rata. A nije da ih nije bilo. Ali sjetite se, ovo je Banjaluka, grad čiji su oci na pogonsko gorivo četničanja izvršili totalno etničko čišćenje početkom devedesetih, a onda su digli u zrak sve gradske džamije. Kako onomad reče Dodik, da hodža "arlauče", e tad im nije "arlaukao". Tad im je bilo potaman. I kad ovako posložimo stvari, kad znamo da je gore ponad Banjaluke Ma(h)njača na kojoj je bio koncentracioni logor, onda nam ni Putin neće teško pasti.

Bursać: Ministar Nešić sramno i neljudski uz tri prsta podražava negatorke genocida!

Bursać: Ministar Nešić sramno i neljudski uz tri prsta podražava negatorke genocida!

Zapravo hoće svakom normalnom čovjeku koji se po (ne)sreći zadesi u nekadašnjoj šeher-ljepotici na Vrbasu, a danas srpskoj kasabici-Banjaluci.

I džaba se gadi i gorči taj normalan čovjek na Putina od 190cm, kad je objekat pun, a što će reći da narečeni zakon ponude i potražnje kaže sljedeće-narod voli Putina!

Dijabolično, ali da se ne lažemo, tako je.

Putin kao supstitut za sve srpske poraze

Narod mašta o ruskim zelenim armatama tenkovima, kako ulaze u Beograd, pa u Banjaluku, i kako razbucavaju zapadnu međunarodnu zajednicu sve sa mrskim NATO paktom, a onda pod Putinovim slikama svi zajedno grade svoju nakaradnu Utopiju u kojoj će se znati ko kosi, a ko..ide u gulag.

Pa je Putin, ratni zločinac koji ubija nevine ljude, žene i djecu po Ukrajini, supstitut za sve srpske poraze (a njih je baš mnogo)-pet samo u zadnje tri decenije, pa je Putin veliki ćirilični brat, baćuška, koji će "doći da reši stvar", jer je bez njega i srpstvo i srpski svet čista propast, iluzija, puste riječi koje ne vrijede ni pišljivog boba. Bez baćuškinih hipersoničnih kindžala po živoj i civilnoj sili srpBstvo nema budućnosti!

I kao što je nekad dignuta u zrak Ferhadija, spomenik na svjetskoj listi UNESCO-a, a pod zapovjedništvom i komandnom palicom ratnih zločinaca Karadžića i Mladića, tako danas nestaje pravoslavna crkva u ukrajinskoj Udesi, upravo pod naletima zločinca Putina. I ne smeta “pravoslavnoj“ Banjaluci uništenje jedne pravoslavne crkve, jer se to radi u ime srpskog i ruskog sveta i jer se u konačnici ruši kako zlotvori kažu “nacistička ukrajinska crkva i država“. A pravoslavna, preciznije svetosavska sekta u RS-u i Srbiji baš i živi na pogonsko gorivo i Putina i malih Putina oko njega koji zazivaju nuklearni holokaust na dnevnoj bazi.

Pa zapravo u čitavoj ovoj dijaboličnoj situaciji čudi, kako nema više caffea Putin, kako nisu iznikle čitave franšize ovih ugostiteljskih nakarada, jer narod, a i politike to hoće. I one ne vlasi i one koje same sebe iz ničim objašnjenih razloga zovu opozicionim. Sve one i svi oni se sastaju u jednoj žižnoj tački: i Dodik, i Crnadak, i Trivićeva, i Stanivuković, i stari SDS jastrebovi, i mladi SNSD bojovnici- svi OBOŽAVAJU Putina do imbecilnosti. Bez razlike, s mrtvom trkom ko će više nahvaliti zločinca iz Kremlja.

U takvoj konstelaciji snaga, vjerujte mi, ovaj tekst će biti samo još jedna reklama za narečeni kafić i njegove promućurne gazde. Ići će ljudi, da ne kažem ludi ljudi u inat i meni, i zdravom razumu, i svijetu, i pameti u caffe Putina dvometraša.

Što dakako ništa ne govori o meni ili gazdama kafića, ali kazuje mnogo o razmjenama neliječene socijalne patologije, koja divlja, vitla i razigrava se u plamenovima ludila najmanje tri decenije, a možebitno i dva vijeka.

I kao što su se nekad pojavile fotografije druženja i opijanja ustaša i četnika sa Nijemcima u banjalučkom hotelu “Bosna“ tako će za budućnost ostati zapisano da je Banjaluka u toku sramne i zločinačke ruske agresije na Ukrajinu imala u svom centru kafić sa imenom i statuom ratnog zločinca Putina. I to pun kafić! I kako će oni za koju godinu stati pred jednog prosječnog Ukrajinca. A misle da se to neće desiti!

Nije ni do kafića ni do Putina, ni do gazda. Ima nešto i do Banjalučana.

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije