Bursać: Valentina i Slađana zbog negiranja genocida nagrađene besplatnim studiranjem u Beogradu!

Radiosarajevo.ba
Bursać: Valentina i Slađana zbog negiranja genocida nagrađene besplatnim studiranjem u Beogradu!
Foto: Arhiv / Valentina Vujčić, Dragan Bursać i Slađana Todić

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

Uvod: A kad završe školovanje, eto njih na neko ministarsko mjesto. Recimo mogle bi odmijeniti sadašnjeg ministra sigurnosti Nenada Nešića, koji sa svojim koalicionim partnerima ukida zabranu ulaska u BiH provjerenim mrziteljima Bosne, negatorima genocida i izuzetno opasnim njuškama. Živi bili pa vidjeli! Kako uspjeti u ova sumorna vremena?

Kako od prosječnosti stići do zvijezda u pravom smislu te riječi? Kako sebi osigurati budućnost, biti vidljiv, konkurentan i aktuelan na tržištu rada? U konačnici, kako kao mlad čovjek naći kvalitetno uposlenje nakon završetka studija?

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Piše: Dragan Bursać, za portal Radiosarajevo.ba

Vrijednim radom? De, ne zajebavajte! Ko je vidio sreće od vrijednog i napornog rada na Balkanu? Pameću? Nemoguće, svi pametni su davno odjezdili iz ovih naših vukojebina upravo zbog prve stavke? Ljudskošću, čovječnošću, etičnošću? Ma kakvi, to je za zadnje sanjare na birou!

Recept za uspjeh u srpskom svetu

Ali ima nešto u srpskom svetu što vam garantovano donosi uspjeh, što vas stavlja na mapu vidljivosti i pretvara vas u instant zvijezde.

Formula je jednostavna, veličajte ratne zločince, negirajte ili još bolje veličajte i zazivajte novi genocid, prizivajte novo klanje i budite profašistički orjetnisan i vi ste već napola uspješna osoba. Ponavljam, u srpskom svijetu koji je razveden i od zdravog razuma, i od etike, i od ljudskosti ovo je recept za uspjeh.

To su na vrijeme vidjele Valentina Vujičić i Slađana Todić, (bivše) studentkinje Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbjednosnih studija Univerziteta u Sarajevu koje su prethodnih dana bile u fokusu javnosti zbog podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću i negiranja genocida u Srebrenici.

Bursać o studenticama koje veličaju Ratka Mladića: 'Već vidim buduću ministricu policije RS'

Bursać o studenticama koje veličaju Ratka Mladića: 'Već vidim buduću ministricu policije RS'

I dok se naivni puk zgražavao, smatrajući, valjda, da će zgražavanjem privoljeti nesretnog visokog predstavnika i BiH Tužilaštvo da po zakonu reaguje, ja sam šutao. Zašto? Pa zato što sam znao da niko neće reagovati kao što ni do sada od stupanja na snagu Zakona o zabrani negiranja genocida u zadnje dvije godine niko nije reagovao. Zapravo znao sam da će umjesto svih kilavih, gore pomenutih reagovati isti oni koji negiraju genocid i koji veličaju ratne zločince, a na poziciji moći su u RS-u i u Srbiji.

Pa su tako studentice umjesto kazne prvo dobile zaštitu preko notornog Milorada Dodika, koji ih je pozvao da nastave školovanje u RS-u, kazavši na Twitteru:

U Sarajevu se pokazuje javna netrpeljivost prema dvije djevojke koje su izrazile svoj stav, što pokazuje da taj grad nije multietičan, već se samo tako lažno prikazuje. Studentice koje su izložene javnom progonu, ukoliko žele, mogu studiranje da nastave na nekom od fakulteta u RS, i pomoći ću da im se to omogući"

Naravno za Dodika je negiranje genocida “stav“. Genocid je njemu nešto kao horoskop- ko hoće da vjeruje, neka vjeruje, a ko neće, ne mora i to mu se preporučuje. A nije to nikakvo čudno kad je u srpskom svetu prisutan sramni narativ, koji vlada ovih dana i staje ispod jezičkog kišobrana “srebrenička dešavanja“.

Na poziv Aleksandra Vulina: Studentice koje su veličale Ratka Mladića studij nastavljaju u Beogradu

Na poziv Aleksandra Vulina: Studentice koje su veličale Ratka Mladića studij nastavljaju u Beogradu

Slađana i Valentina, buduće zvijezde srbijanske obavještajne agencije

No, nije to sve, kao što nikad nije sve, jer su sprdnjom s ubijenim Srebreničanima i veličanjem njihovog krvnika, zločinca Ratka Mladića, Valentina i Slađana postale regionalne četničke zvijezde, pa se skautingu istih u buduće vedete srpske nacionalističke politike uključio lično i Vučić i njegovi gaulajteri, jer šteta da se takvo zlo, čuj mene talent baci.

Tako je Generalni direktor firme “Sarajevo-gas” Nedeljko Elek rekao da će, na poziv direktora Sigurnosno- informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, Slađana i Valentina studiranje nastaviti na Akademiji za nacionalnu sigurnost u Beogradu.

“Slađana i Valentina biće stipendiste države Srbije i biće im obezbijeđen smještaj u studentskom domu, dok će ostatak finansijskih troškova studija snositi preduzeće Sarajevo- gas”, rekao je Elek.

I ko kaže da se snovi ne ostvaraju? Dovoljno je napisati da slavite ratnog zločinca Ratka Mladića, da negirate genocid i to prezentovati na dan komemoracije u Potočarima i sva su vam vrata srpskog sveta su vam otvorena. Tako vas lično, prvi obavještajac Srbije i odnedavno čovjek koji je dobio američke sankcije zbog korupcije i droge, Aleksandar Vulin lično poziva da o trošku sigurne kuće za ratne zločince-države Srbije, nastavite svoje školovanje i tako postanete i zvanično nedostupni BiH pravosuđu. A to je putokaza i za sve druge mlade ljude i u Srbiji i u RS-u, šta i kako treba da rade, ako hoće da postanu zvijezde poput Valentine i Slađane. 

A za toi vrijeme BiH pravosuđe, tumara u vlastitoj lijenosti, mimikriji i nemoći, baveći se efemernim stvarima dok Dodik psuje genocid, a ostali se sprdaju s istim. I sad će BiH pravosuđe potonuti u sebe i svoj nerad, jer će nacionalistkinje završiti u Srbiji kao TV zvijezde ili još vjerovatnije kao buduće političke vedete srpskog sveta. Nagrada im je dislokacija iz Sarajeva u Beograd. A i ako bude kakve optužnice, Slađana i Valentina će joj mahnuti s istočne strane Drine i možebitno sa zločincima Đukićem, Šešeljem, Lazarevićem i ostalima iz Happy studija poželjeti dobro jutro srpskom svetu.

A kad završe školovanje, eto njih na neko ministarsko mjesto. Recimo mogle bi odmijeniti sadašnjeg ministra sigurnosti Nenada Nešića, koji sa svojim koalicionim partnerima ukida zabranu ulaska u BiH provjerenim mrziteljima Bosne, negatorima genocida i izuzetno opasnim njuškama.

Dragan Bursać: A da se svi izvinimo Dodiku što je psovao srebrenički genocid?

Dragan Bursać: A da se svi izvinimo Dodiku što je psovao srebrenički genocid?

A BiH spava debelim ljetnim snom

Neko napisa, zamislite da neko u Njemačkoj nagradi studentice zbog veličanja Hitlera i za nagradu dobije besplatno školovanje, studentski dom i ugled? Pa moglo bi da Njemačka ima umjesto državnih zakona i ozbiljnog tužilaštva ima visokog predstavnika, nakaradan sudski sistem, političare idiote ili kvislinge koji se svi zajedno ili dive studentkinjama ili im zakonski ne smiju ništa.

E zato je Njemačka - Njemačka, a mi samo jedna, na žalost, prćija.

Pitam ja vas, na koncu-kakve će sankcije dobiti ove dvije osobe, osim nagrada, koje se obično dobiju u srpskom svetu kad se sprdate s genocidom i kad veličate ratne zločince? Odgovor je jednostavan - NIKAKVE!

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije