Večeras „Stand up za Sit down“ u Pozorištu mladih

0
Radiosarajevo.ba
Večeras „Stand up za Sit down“ u Pozorištu mladih
Plakat / Stand up za Sit down

Večeras (10.12.2022.) je najveći stand up događaj ove godine, „Stand up za Sit down – In memoriam Jasmin Džemidžić“, koji će se održati u Pozorištu mladih u Sarajevu u 20 sati.

Nastupiće stand up komičari su: Marko Puljiz, Dino Ćatović, Branko Krsmanović, Mirko Komljenović Mirkan, Aldin Tucić, Navid Bulbulija, Adnan Kičin, Omer Hodžić, Emir Štrkljević, i Navid Bulbulija, a MC-jevi/voditelji će biti Hazim Mujčinović i Filip Andronik.

Specijalni gosti nisu više iznenađenje - biće to Helem Nejse, koji će i muzički obogatiti program u Pozorištu mladih na kraju ove posebne večeri.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Ulaznica
Foto: Promo: Ulaznica

Ulaznice po cijeni od 10 KM možete kupiti u Pozorištu mladih od 17 sati u subotu 10.12.2022. godine. Cjelokupan prihod od ulaznica ide udruženju"Dajte nam šansu", neprofitnoj, nevladinoj organizaciji koju su osnovali roditelji djece sa poteškoćama u razvoju, iz potrebe da udruženi djeluju na stvaranju boljih društvenih okolnosti za ugodniji život svojih porodica i svoje djece.

Jasmin je 2014. godine bio dio projekta „Sit Down Comedy“ s kojim se pokušala skrenuti pažnja na problem i nepristupačnost kulturnih institucija osobama sa invaliditetom.

Pozorište mladih Sarajevo od 2018. ima liftove, prilagođene toalete, prilagođena sjedišta, audio deskripciju, te posebno mjesto u sali za titlove. Također, Jasmin je na bini pozorišta nastupao sa Enom Kurtalić, Amilom Terzimehić i Merimom Dervović u predstavi „All inclusive“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije