Stand Up za Sit Down - Jasmin Džemidžić in memoriam

0
Radiosarajevo.ba
Stand Up za Sit Down - Jasmin Džemidžić in memoriam
Facebook/ Radiosarajevo.ba/ Privatni arhiv / Jasmin Džemidžić

Stand up komičari iz cijele Bosne i Hercegovine, kolege i prijatelji prerano preminulog Jasmina Džemidžića (7.1.1983. - 29.6.2020.) okupiće se u Pozorištu mladih u Sarajevu na posebnoj stand up večeri – Stand up za Sit down, koja će se održati u subotu, 10.12.2022. godine u 20 sati.

Biće to prilika da se sjetimo Jasmina Džemidžića, koji je bez obzira na svoju specifičnu životnu situaciju uvijek koristio priliku da nasmije ljude oko sebe. Njegov život zabilježen je i u dokumentarnom filmu „Sjedi da se ispričamo“ Mirze i Aziza Čehe, koji je prikazan i u okviru AJB Doc festivala. Jasmin je bio autor stand up show-a „Sjedi da se ispričamo“, u kojem je na šaljiv način govorio o životu osoba sa invaliditetom.

Nastupao je širom Bosne i Hercegovine kroz projekat "Sit Down comedy" u kojem je pokušao skrenuti pažnju na nepristupačnost osobama sa invaliditetom pozorištima, kinima i drugim kulturnim institucijama, ali i na festivalu stand up komedije PANČ u Ljubljani.

Simon Rožman: Nismo se predali u borbi za treće mjesto, vraća nam se jedan igrač

Simon Rožman: Nismo se predali u borbi za treće mjesto, vraća nam se jedan igrač

Njegov posljednji nastup desio se na BIS sceni „Brew Imperial Society“, bivšeg kina Imperijal u Sarajevu, u februaru 2020. godine, neposredno pred pandemiju koronavirusa.

Bio je i dio glumačke ekipe predstave „All inclusive“ Amile Terzimehić i Ene Kurtalić, koja je igrana u
Pozorištu mladih u Sarajevu, a simbolično na ovu scenu Jasmin će „izaći“ opet.

Desetak stand up komičara, te brojni prijatelji i kolege Jasmina Džemidžića biće dijelom ove posebne večeri te uz specijalne muzičke goste, baš onako kako je volio i sam Jasmin. Šta reći nego: „Ustat', pa spomenut!“

Sav prihod od ulaznica biće usmjeren u humanitarne svrhe, odnosno udruženju " Dajte nam šansu", koje je odabrala Jasminova porodica, a u kojem je i sam Jasmin volontirao.

Prodaja ulaznica po cijeni od 10 KM od 1.12. u Pozorištu mladih, a rezervacije su moguće odmah na standupzasitdown@gmail.com

Pozivamo vas da nam se pridružite na večeri prepunoj smijeha i malo pjesme za "Dajte nam šansu" u Jasminovo  ime.

Udruženje Dajte nam šansu je neprofitna, nevladina organizacija koju su osnovali roditelji djece sa poteškoćama u razvoju, iz potrebe da udruženi djeluju na stvaranju boljih društvenih okolnosti za ugodniji život svojih porodica i svoje djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije