Otišao je jedan od najdivnijih: Sahranjen Jasmin Džemidžić

Radiosarajevo.ba
Otišao je jedan od najdivnijih: Sahranjen Jasmin Džemidžić
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sahrana Jasmina Džemidžića

Na Gradskom groblju Bare u Sarajevu danas je sahranjen Jasmin Džemidžić.

Jedan od najboljih i najpoznatijih bosanskohercegovačkih komičara, ali i jedan od najdivnijih ljudi koje je ova zemlja imala, otišao je na vječni počinak.

Uz suze, ispratili su ga porodica, kolege, brojni prijatelji, znani i neznani, oni koji su ga voljeli.

Vijest o njegovoj smrti zatekla je mnoge. Džemidžić je preminuo u 37. godini nakon što se neko vrijeme borio s ozbiljnim zdravstvenim komplikacijama.

Prema informacijama od njegovih prijatelja, zadnjih nekoliko mjeseci bio je teško bolestan.

Jasmin je sasvim sigurno bio jedan od najomiljenijih ljudi, komičara, osoba od koje se mnogo toga o životu moglo naučiti. Domaća javnost upoznala ga je kao člana "Magacin kabarea". Poslije je postao poznat i široj regionalnoj javnosti po svojim izvedbama komedije.

On je rođen s dječijom paralizom zbog čega je život proveo u invalidskim kolicima, ali se ipak odupirao životnim problemima te je iz svake situacije nastojao izvući ono najljepše.

Jasmin je bio poznat po crnom humoru, a nerijetko se šalio i na svoj račun.

Osim što su ga znali po oštroumnom i britkom humoru, bio je i aktivista za prava osoba s indvaliditetom te je vrlo često ukazivao na diskriminaciju i druge probleme s kojima se susreće ova grupa stanovništva.

Neka ti je laka crna zemlja, dragi Jasmine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije