Sarajevo / Sarajevo Food Dictionary: Prvi New York Sunday Brunch

07. 11. 2018. u 14:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 9

Ekipa Sarajevo Food Dictionarya najavljuje prvi New York Sunday Brunch koji će se održati u prostorijama Kluba Jedan 11. novembra 2018. godine.

"Sarajevo Food Dictionary želi sarajevskim damama kroz svoje Sunday NY Brunch evente jednom mjesečno priuštiti dašak njujuroškog Sex and The City druženja uz jazz muziku i savršene brunch menije" kažu nam iz Sarajevo Food Dictionarya.

Za prvo druženje u klubu Jedan SFD ekipa je pripremila sljedeći brunch:

- Dva Mimosa Cocktail-a za pravi doživljaj New Yorka (kokteli su spravljeni od šampanjca i soka od naradže);
- Slana fritaja sa kozijim sirom, špinatom i cherry paradajzom servirana uz salatu od Greens mikropovrće i začinsko bilje;
- Američke palačinke s javorovim sirupom;
- Campari&Tonic Cocktail s limetom za kraj bruncha i početak “tipsy” nedjelje.

Samo tri dana poslije ovog eventa, Sarajevo Food Dictionary organizuje i sljedeći u nizu Comfort Food Night u saradnji sa restoranom BarSa, 14. novembra 2018. godine.

"Prvi Comfort Food Night rasprodan je za samo četiri dana nakon objave i uz 60 gurmana koji su imali priliku uživati u prvom comfort meniju od šest slijedova. U znak zahvalnosti na ukazanom povjerenju gostiju, ponavljamo serijal Comfort Food evenata u želji da nadmašimo svoj prethodni meni" navode iz Sarajevo Food Dictionarya.

Za ovu priliku za goste Sarajevo Food Dictionary-a planiran je meni u 6 slijedova:

- Stracciatella supa;
- Bruskete sa paštetom od crnih i zelih maslina;
- Caprese s Mozzarella di Bufala;
- Vitello Tonnato;
- Pureći steak u sosu od suhe smokve i narandže s pireom od kestena;
- Karamelirizane dunje u lisnatom tijestu.

Vaše mjesto na Sarajevo Food Dictionary eventima kao i više informacija o njima, možete naći na FB stranici Sarajevo Food Dictionary ili mailom na [email protected] 

NEMA KOMENTARA