Sarajevo food dictionary: U srijedu Comfort food nights

Promotivni tekst
Sarajevo food dictionary: U srijedu Comfort food nights
Foto: Facebook / Sarajevo food dictionary

Vrijedna ekipa Sarajevo Food dictionarya najavljuje prvi u nizu serijala Comfort Food Nights u saradnji sa BarSa restaurant & pizzeria u srijedu 17. oktobra.

"Prvi u nizu serijala Comfort Food Nightsa gdje će svi imati priliku uživati u najboljem iz ponude ovog vrhunskog restora i njihove kuhinje, a koje će biti bazirane na hrani koja nas sve čini sretnim u ovom prelaznom periodu nakon ljeta", navode iz Food Dictionary-a.

Za prvo druženje vrijedna ekipa je pripremila meni koji će služiti mix od više jela u nastojanju da gosti probaju što veću različitost iz ponude.

 - Prvo predjelo  - topla pure supa od mrkve, đumbira i piletine
- Drugo predjelo – bruskete sa mocarelom i suhom šljivom uz Foccacia Genovese
- Glavno jelo – rižoto sa domaćim pestom i kozicama uz pastu sa vrganjima i parmezanom
- Dezert – domaća panakota sa šumskim voćem 

Sarajevo food dictionary organizirao je i radionicu zdravog kuhanja koju su organizirali sa Biona Zdravom Hranom. 

"Naši učesnici su u Grow It restaurant jučer su naučili pripremati sirovu hranu. "Raw cooking" je trend koji u sviejtu uzima sve više maha i trenutno spada u najpopularnije načine zdrave ishrane", naveli su iz Food dictionary-.a

Iz Sarajevo food dictionarya navode da su zahvalni svim učesnicima, što su uz mnogo zabave i druženja, te divna vina Vinarija Marijanović, napravili prvi korak ka još zdravijem načinu ishrane i života.

Radionice su se održale 10 i 11. oktobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije