Na repertoar Cinema Cityja stiže nova komedija i dvije drame

Radiosarajevo.ba
Na repertoar Cinema Cityja stiže nova komedija i dvije drame
Foto: Cinema City / Novi filmovi u Cinema Cityju

"Prevarantice sa Wall Streeta" (Hustlers) je komedija u kojoj glavne uloge igraju zvijezde Jennifer Lopez, Constance Wu, Cardi B, Julia Stiles... 

Priča prati plan za osvetu dviju zaposlenica striptiz kluba koje udružuju snage protiv muškaraca s Wall Streeta koji su njihovi klijenti. Uz Lopez i Cardi, u filmu gledamo i Constance Wu, Lili Reinhart (iz Riverdalea), Keke Palmer (iz Scream Queens), Juliju Stiles (Silver Linings Playbook) i dobitnicu Oscara Mercedes Ruehl.

Radnja filma je inspirirana člankom iz New York Magazina koji je izašao 2016. godine...

"Dauntonska opatija" (Downton Abbey) je drama u režiji Michaeal Englera, a priču nam tumače Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Tuppence Middleton. 

Film donosi priču o bogatoj familiji Crawley koja ima imanje na engleskom selu početkom 20. stoljeća. Film je adaptacija popularne serije Downton Abbey koja je prikazivana od 2010. do 2015. godine. Film se nastavlja na zadnju epizodu serije te će svi ljubitelji serije biti dobro upoznati s likovima I radnjom.

Scenarij za film napisao je oskarovac Julian Fellowes, koji je napisao i scenariji za svih 52 epizode serije dok je Michael Engler (koji je bio redatelj u četiri epizode) redatelj. Većina glumaca iz serije se pojavljuje i na filmu.

Radnja filma se vrti oko posjeta engleskog kralja i kraljice Downton Abbey-u što je ujedno velika čast i za vlasnike i za poslugu a s druge strane i vrlo stresna situacija jer plemstvo ima svoje specifične prohtjeve...

"Češljugar" (Goldfinch) je drama koja donosi priču o ukradenom životu, a u kojoj glavne uloge tumače oscarovka Nicole Kidman, Sarah Paulson i Ansel Elgort. 

Trinaestogodišnji Theo, koji sad kao već odrastao priča svoju priču, jednoga je dana s majkom posjetio Metropolitan Museum of Art gdje se u tom trenutku našao terorist bombaš koji među ostalima ubija i njegovu majku. Zbunjen je i u šoku, u sveopćoj strci Theo bježi sa slikom koju je njegova mama najviše voljela, a koja sljedećih godina postaje njegov teret i blagoslov. Ta moćna i prelijepa slika s godinama koje slijede uvući će ga u kriminalno podzemlje, među dilere umjetninama i drogama, u epicentar sve opasnijeg kruga u kojem će njegov život i život njegovih najbližih visjeti o tankim nitima koje se svakog trena mogu prekinuti....

Pored tri nova naslova na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniji horor "Ono: Drugo poglavlje" u kojem glavne uloge tumače James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Skarsgard... zatim komediju dramu "Bilo jednom ...u Hollywoodu" u režiji, Quentina Tarantina i akciju "Pad anđela" u kojoj glavne uloge tumače Gerard Butler, Morgan Freeman i Jada Pinkett Smith.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi "Angry Birds", "Kralj lavova" i "Veliko putovanje".

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije