Izabran posljednji finalista iz autorske kategorije i pobjednik cover kategorije

Promotivni tekst
Izabran posljednji finalista iz autorske kategorije i pobjednik cover kategorije
Foto: Sarajevo rock fest / Večeras finale takmičarskog dijela

Treća polufinalna noć takmičarskog dijela je završena 8. Sarajevo Rock festa. Sinoćnjim nastupom predstavili su se Grin Bulz i Subversion, oba banda iz Banja Luke u autorskoj kategoriji. Oba banda su na svoj način bili odlična, zapravo predobra.  Na kraju je presudila inovativna kombinacija rocka i repa te żanrovski stil mnogočlanog Grin Bluza.

"I treće noći smo imali isti sistem glasanje što se publike tiče tj mogućnost da publika direktno na licu mjesta glasa, a svi koji prate FB mogli su glasati do 15h u inbox", kazali su iz organizacije Festivala.

Što se cover kategorije tiče sinoć su nastupili Sucker Train Blues iz Zagreba, svirali su obrade ,Guns n Rosesa’ te domaći sarajevski band Radarska Kontrola.

Ukupni pobjednik iz tri noći takmičenja u cover kategoriji, a zahvaljujući ponajviše glasovima publike je Radno Vrijeme.

Večeras ono što svi najviše očekuju, FINALE TAKMIČARSKOG DIJELA 8. SARAJEVO ROCK FEST-a.

Nastupaju:

The ReAktion, Čile
Štrajk Mozga, Nikšić
Grin Bulz, Banja Luka

Finalisti iz autorske kategorije.

Radno Vrijeme, Sarajevo

Pobjednički band cover kategorije.

Kao gosti nastupiće poznati bh muzičar Almas Smajlović, a pratiće ga Prorocksi te austrijski band The Base. Almas je ujedno i predsjednik żirija, a ostatak żirija čine Alisa Sokolović i Jasmin Kojić, pjevač Prorocksa.

Finale počinje u 22h

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije